In het jaar 2000 verscheen er een topfilm over de Romeinse tijd: Gladiator. Nu 19 jaar later zijn er de nodige woorden gesproken en weten we eindelijk wat meer over het vervolg van deze topfilm. Het was natuurlijk al bekend dat er een vervolg zou komen, maar nu zijn er toch wel fijne details vrijgekomen die we maar al te graag met jou delen!

Gladiator

Gladiator volgt het verhaal van een Romeinse legerofficier genaamd Maximus Decimus Meridius. Commodus – de zoon van keizer Marcus Aurelius – verraadt Maximus en zo wordt de beste man bekeert tot slaaf. Maximus laat zichzelf niet kennen en blijft strijden voor zijn verlangen naar vrijheid en familie. Dit doet hij door als gladiator te vechten en werkt zich al gauw naar de top om wraak op Commodus te nemen.

Gladiator 2

Ongekend succes

‘Are you not entertainend’ schreeuwde Russell Crowe 19 jaar geleden tijdens Gladiator. Het was die film die hem een Oscar bezorgde voor beste acteur en vanaf daar is zijn carrière alleen maar gegroeid. De film haalde tevens nog vier Oscars binnen, waaronder eentje voor beste regisseur. De film was een ongekend succes, en zoals we in de filmwereld gewend zijn moeten successen natuurlijk wel een prequel, sequel of spin-off krijgen!

Gladiator 2

Nu komt het steeds dichterbij en kunnen we een vervolg van deze topfilm verwachten. Er was nog niet veel bekend, maar daar is eindelijk verandering in gekomen. Mocht je onder een steen hebben geleefd, of echt niet meer heugen hoe de film verliep: Gladiator staat momenteel op Netflix. Gladiator 2 zal een tijdsprongetje gaan maken van maar liefst 25 jaar.

De film zal zich focussen op Lucius het neefje van Commodus. En ja dat klinkt een beetje gek, maar we gaan het je uitleggen. Lucius is de zoon van Lucilla, die weer een oude geliefde van Maximus is. Zij is het oudste kind van Marcus Aurelius (vader van Commodus) en dat maakt haar ook de grote zus van die vreselijke vent. En op die manier is Lucius dus het neefje van Commodus. Commodus zag hier potentie in en probeerde Lucius in zijn greep te krijgen, maar zoals we zagen probeerde Lucilla hier dus alles aan om te zorgen dat dit niet gebeurde.

Gladiator 2

Lucilla werd gespeeld door Connie Nielsen en in tegenstelling tot Maximus en Commodus leeft zij dus nog wel. Grote kans dat we haar dus terug zullen zien in Gladiator 2. We zien daarnaast sowieso een andere bekende terug, namelijk de regisseur Ridley Scott. Hij regisseerde de eerste film ook al, dus dat doet ons wel deugd om te horen. Een teaser/trailer of releasedatum is er helaas nog niet, maar we zullen jullie uiteraard op hoogte houden!