Entertainment

FIFA-baas Infantino: ‘Nieuwe FIFA-game verslaat EA Sports en wordt beste game ooit’

FIFA 2024 game infantino

Het is alweer een half jaar geleden sinds we de laatste FIFA 23 hebben mogen ontvangen, de laatste in de spellenreeks die exclusief met EA Sports wordt gemaakt. Sinds de scheiding is Giovanni Infantino, voorzitter van FIFA, verder gegaan zonder de ontwikkelaar EA. EA Sports is wel van plan om een voetbalgame uit te brengen, maar dan zonder de naam FIFA. Al kunnen gamers tussen de regels doorlezen dat EA beter kan inpakken. Volgens Infantino wordt de nieuwe FIFA-game namelijk de beste game ooit.

Binnenkort meer nieuws om te delen

Sportjournalist Martyn Ziegler vertelt in een tweet dat FIFA-baas Gianni Infantino heeft bevestigd dat FIFA doorgaat. In de tweet vertelt de journalist dat Infantino het volgende zei: “De nieuwe FIFA-game – FIFA 25, 26, 27 enzovoorts – zal altijd de beste game zijn voor elke meid of jongen. We hebben binnenkort meer nieuws om te delen.” Hiermee vertelt de FIFA-baas vrij vertaald dat de voetbalbond de strijd aangaat met EA Sports én deze ook gaat winnen. Hoe de game er verder uit gaat zien, is nog onbekend. Maar of de game van FIFA écht beter gaat worden als de voetbalgame van EA is nog maar de vraag.

Scheiding tussen EA en FIFA

De scheiding tussen EA en FIFA is niet zo vreedzaam gegaan als je denkt. Het computerspelbedrijf EA vond dat de FIFA teveel geld vroeg om alleen de FIFA-naam te kunnen gebruiken en teveel eisen stelde. Zo vertelde EA CEO Andre Wilson in een interview het volgende: “Ze (de FIFA, red.) vertellen ons dat ze meer manieren willen om te spelen. Ze willen meer commerciële partners in de game zien die authentiek zijn aan het wereldwijde voetbal. Ze vertellen ons dat ze verder willen gaan dan de reguliere ervaring en deze digitale voetbalervaring verder willen uitbouwen. En ze zeggen ons dat ze heel, heel snel willen bewegen.” Kortom, FIFA vraagt teveel van EA. Na dertig jaar samenwerken gaan de twee partijen uiteindelijk uit elkaar en gaan ze beide een eigen voetbal game maken. Momenteel is er een strijd om de licenties van de voetbalcompetities. Het WK vervalt tenminste voor EA.

Hoe zit het met jou? Ben jij team FIFA of team EA?