Conor McGregor is terug! Zijn laatste gevecht was in 2018 en nu in 2020 staat The Notorious weer in de kooi. Zijn comeback is groots uitgemeten en breed gepland. Hij neemt het dan ook niet op tegen de minste MMA-vechter. Dit weekend neemt hij het op tegen Donald Cerrone, oftewel Cowboy. Dit is alles wat je moet weten over dit – nu al legendarische- gevecht.

Conor McGregor vs. Cowboy: waar kijk ik het?

Het gevecht tussen Conor McGregor en Cowboy is te zien op SBS9. Ook is er een livestream te vinden op veronica.tv. Een extra bakkie koffie kan geen kwaad, het gevecht vindt namelijk plaats laat in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari.

Zoals we ook bij het gevecht van Badr vs. Rico zagen is het moeilijk één concrete tijd te geven wanneer the main event van start gaat. Voorafgaand aan de grote clash en het hoogtepunt van de avond zijn er nog meerdere andere gevechten. De uitzending vindt tussen 01:00 en 07:00 uur plaats. Het Main Event begint om 04:00. Afhankelijk van hoe lang de gevechten ervoor duren is het de beurt aan McGregor en Cerrone om de rake klappen uit de delen. Hier de belangrijkste gegevens op een rijtje:

Wanneer?     De nacht van 18 op 19 januari
Waar? Op SBS9 of livestream via veronica.tv
Hoe laat? Het main event begint om 04:00
Main event programma:   
Lichtgewicht  Anthony Pettis – Carlos Diego Ferreira
Dames Strawweight  Claudia Gadelha – Alexa Grasso
Zwaargewicht  Aleksei Oleinik – Maurice Greene
Dames Bantamgewicht  Holly Holm – Raquel Pennington
Weltergewicht  Conor McGregor – Donald Cerrone

 

Wie maakt de beste kans?

Het is moeilijk te zeggen of Conor McGregor in een goede vorm is. Hij heeft namelijk heel weinig gevochten in de afgelopen twee jaar (althans, niet in de kooi). Hij laat op Instagram wel zien hoe fit hij is, iets waar je moeilijk niet van onder de indruk kunt zijn. Het ziet er naar uit dat hij goed afgetraind is en qua fysiek weer flink aan zijn top zit. Iets wat hij absoluut nodig heeft tegen een tegenstander als Donald Cerrone.

Laatstgenoemde heeft zijn laatste twee MMA-gevechten ook verloren. Hij heeft er daarvoor wel nog één gewonnen, en al deze drie gevechten waren nog in 2019. Cowboy heeft dus veel meer wedstrijdritme dan McGregor. Dit kan in zijn voordeel werken. Daarnaast is ook hij op de hoogte van de grootse rode loper die Conor voor zichzelf aan het uitrollen is, en wil hij natuurlijk niets liever dan deze coming-home party even flink verpesten.

View this post on Instagram

January 18!!!!

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

Nog een main event: Pettis vs. Ferreira

Het andere grote gevecht in de klasse lichtgewicht gaat plaatsvinden tussen Anthony Pettis en Carlos Diego Ferreira. Een Amerikaan en een Braziliaan tegen elkaar. Hier is de Amerikaan de favoriet, aangezien hij een stuk hoger staat op de UFC Ranking. Dit gevecht staat echter wel in de schaduw van de grote comeback van Conor McGregor, die veel meer gepromoot wordt.