Natuurlijk kan je tijdens gesprekken met je date of partner beginnen over haar lievelingskleur, favoriete plekken, lievelingseten of lievelingsfilm. Het kan echter echt wel iets creatiever, als het aan ons ligt. Je kan natuurlijk in het wilde weg vragen gaan stellen, maar wij hebben een beter idee. Wanneer je één van de volgende gespreksonderwerpen aansnijdt, weet je zeker dat je binnen bent. 

1. Familie

Familie is één van de gespreksonderwerpen die het altijd goed doet. Voor de meeste vrouwen is het vrij belangrijk dat jij een goede band hebt met je ouders en familie. Natuurlijk heb je hier maar tot in zekere mate invloed op, maar het is meestal al een goed teken voor het vrouwelijk deel van het westelijk halfrond als jij laat zien dat je wel voor die goede band wil gaan. Stel de vraag vooral ook even aan haar!

2. Maatschappelijk verantwoorde onderwerpen

Maak je geen zorgen, je hoeft niet meteen op sandalen met geitenwollen sokken te gaan lopen. Het kan voor vrouwen alleen wel een enorm pluspunt zijn als je laat zien dat je wat af weet van maatschappelijk verantwoorde onderwerpen. Voorbeelden nodig? Je kan het bijvoorbeeld over mensenrechten hebben, de situatie in Afghanistan of de uitdagingen omtrent biologische kleding bespreken. 

gespreksonderwerpen

3. Toekomstplannen

Als zij later het liefst vijf kinderen wil hebben en een huisje op de hei, en jij mikt op een wereldreis van minimaal drie jaar zijn jullie wellicht niet zo compatible. Voor vrouwen kan het van belang zijn om dit soort situaties van tevoren al uit te sluiten door dit te bespreken op één van de eerste dates. Maak die Prezi over je toekomstplannen en visie op het leven maar klaar, dus.  

4. Diepgaande gesprekken

Vrouwen en emoties, daar kunnen we wel een boek over schrijven. Het is inmiddels wel duidelijk dat het bij mannen niet hetzelfde werkt, om welke reden dan ook. Een beetje in touch zijn met je emoties wordt over het algemeen aantrekkelijk gevonden door vrouwen, dus het is tijd om je diepste trauma’s naar boven te halen. Geintje natuurlijk, maar voel je vrij om alles met haar te bespreken. Dit wordt namelijk alleen maar als een positief iets gezien.

5. Reizen

Gespreksonderwerpen als reizen klinken altijd als muziek in de oren. Dit is ook een manier om erachter te komen of jullie bij elkaar passen of niet. Stel jezelf en haar de vraag waar jullie het liefst heen willen gaan als je overal heen zou mogen vliegen. Een all-inclusive vakantie in Antalya versus backpacken door het Zuiden van Afrika verschilt nogal, dus die twee gaan niet echt lekker samen. Maar wie weet zijn jullie straks jullie gezamenlijke volgende reis al aan het plannen! Hetzelfde geldt voor muzikale voorkeuren, als dat te veel verschilt kunnen jullie moeilijk samen gaan dansen. En als jullie dezelfde muziek waarderen, kan je juist hele avonden met elkaar viben.

gespreksonderwerpen

6. Jullie dagindeling

Ook bij dit gespreksonderwerp geldt: als hier grote verschillen in zitten, is het wel handig om dit van tevoren te weten. Als zij in de horeca werkt, en jij overdag gewoon in pak op kantoor zit, zien jullie elkaar sowieso te weinig om een goede, gezonde relatie op te bouwen. Het is voor vrouwen (en voor jou ook, overigens) wel belangrijk om te weten of jullie dagindelingen bij elkaar passen. Of bijvoorbeeld samen kunnen gaan sporten, straks.