Je kent vast wel die buren die dagenlang hun auto op de parkeerplaats laten staan. Vanaf nu ga je daar nooit meer raar van opkijken, want een Italiaanse man parkeerde zijn Lancia Fulvia 47 jaar geleden in de straat, en heeft ‘m daar nooit meer weggehaald! De geparkeerde Lancia Fulvia is zo speciaal, dat het nu een officieel monument wordt.

Geparkeerde Lancia Fulvia wordt monument

De 94-jarige Angelo Fregolent parkeerde in 1974 zijn Lancia Fulvia voor zijn winkel. Het was zijn laatste werkdag en sindsdien heeft hij de auto nooit meer hoeven te gebruiken. Die stokoude Lancia Fulvia uit 1962 staat daar nu dus nog steeds! Het is ondertussen een echte toeristische trekpleister geworden voor het kleine stadje Conegliano. Daarom besluit de stad nu om de Lancia Fulvia tot monument te eren.

Toeristische trekpleister

Toeristen komen vaak langs bij de ‘bijzondere’ auto om een selfie te maken. De geparkeerde Lancia Fulvia heeft zelfs een eigen marker op Google Maps! Afgelopen maand kwam de burgemeester ook langs om een selfie met het monument te maken. Zie het als de Toren van Pisa, maar dan in de vorm van een auto, geniaal toch?

Geparkeerde Lancia Fulvia

“Ik heb 40 jaar lang de kiosk onder het huis gerund samen met mijn tien jaar jongere vrouw Bertilla”, vertelde Fregolent aan de Italiaanse krant Il Gazzettino. “Toen ik het bedrijf opende, was ik blij dat ik de Lancia Fulvia ervoor kon parkeren, want ik had de kranten in de kofferbak uitgeladen en toen nam ik ze mee naar binnen.”

De auto wordt na bijna 50 jaar verplaatst

Maar de auto staat inmiddels niet meer op de oorspronkelijke plek. De geparkeerde Lancia Fulvia hield het verkeer op, dus besloot de burgemeester om de wagen iets verder opzij te zetten. Binnenkort wordt de speciale auto tentoongesteld op ‘Auto e Moto d’Epoca Motorshow’ in Padua. Daarna wordt de Lancia Fulvia gerestaureerd en krijgt-ie opnieuw een speciaal plekje in de stad.