Ben jij ook klaar met dat krabben in de ochtend? Dan hebben wij een andere geniale truc om je autoruit ijsvrij te maken. Zeg maar gedag tegen het vroege opstaan in de ochtend, deze truc is veel gemakkelijker.

Simpele truc om je autoruit ijsvrij te maken

We kennen het allemaal wel, je moet eerder opstaan om ’s ochtends in de kou nog even lekker te gaan krabben. Vaak zet je dan ook alvast de verwarming aan omdat het anders niet te harden is in de auto. Dat eerder opstaan hoeft nu niet meer. Wij hebben een veel makkelijkere truc voor jou om je ruiten ijsvrij te maken in de ochtend.

Plastic zakje met warm water

Het enige wat je nodig hebt is een simpel plastic zakje en wat warm water. Je vult het plastic zakje met een beetje warm water en vervolgens ga je met het gevulde zakje rustig over je autoruiten heen. Dan gebeurt er iets magisch: het ijs verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zo ben je in no-time klaar en kan je lekker de auto in. Klinkt het nog wat ongeloofwaardig? Bekijk dan onderstaand filmpje maar eens.

Gebruik geen té heet water

Een simpelere truc om je ruiten ijsvrij te maken bestaat er niet. Het is snel, gemakkelijk en je wordt er warm van in de ochtend. Let er wel op dat het water niet te heet is en dat je het goed in een zakje doet. Een emmer heet water over je autoruiten heen gooien is vaak ook erg verleidelijk. Toch is dit niet goed voor je ruiten. Het temperatuurverschil is te groot waardoor de autoruit kan gaan barsten. Het laatste wat je wilt in de ochtend is een ritje naar de garage.