Je hebt vast wel eens zo’n ‘oh, wat is dit gênant’-moment gehad op WhatsApp. Wees gerust, je bent echt niet de enige. Hier zetten we 5 gênante WhatsApp-momenten die we allemaal wel eens meegemaakt hebben op een rijtje. Zo weet je zeker dat je niet de enige bent die zich wel eens schaamt voor een appje.

De 5 meest gênante WhatsApp-momenten

Het overkomt de beste, maar dat maakt het helaas niet minder pijnlijk. De volgende 5 gênante WhatsApp-momenten komen je waarschijnlijk (en helaas) bekend voor.

1. Een screenshot maken en die per ongeluk naar de persoon zelf sturen

Auch, pijnlijk! We weten vrijwel zeker dat iedereen dit gênante WhatsApp moment wel eens heeft meegemaakt. Je maakt een screenshot van het gesprek met iemand om het vervolgens door te sturen naar een vriend of vriendin. Maar in plaats van dat je de foto naar je vriend stuurt, stuur je ‘m weer naar dezelfde persoon! Lul je hier maar eens onderuit…

2. Iemands verjaardag vergeten in de groepsapp en die vervolgens wel spreken

Je kent het vast wel: je bent een gezellig praatje aan het maken met iemand die je kent en je pakt tussendoor even je telefoon erbij. Wat zie je? Die persoon is jarig! Dan schaam jij je natuurlijk kapot. Wat moet je nu doen? Feliciteren? Sorry zeggen? Wij denken dat je het best eerlijk kunt zijn. Je was het namelijk gewoon vergeten, maar toch een fijne verjaardag! Maak het niet nog ongemakkelijker dan dat het al is.

gênante Whatsapp-momenten

3. Een berichtje naar de verkeerde persoon sturen

Een gênant WhatsApp moment wat heel vaak voorkomt is dat je een appje naar de verkeerde persoon stuurt. Een berichtje naar je moeder sturen die eigenlijk bestemd was voor je scharrel is misschien wel het toppunt van gênant (of andersom). Wat ook altijd leuk is, zijn de onbedoelde appjes die in groepsapps terecht komen. Zo heb je vast wel een “Zie ik je vanavond?” of “Ik eet vanavond thuis” in de groepsapp van je werk gestuurd. Nu weten je collega’s in ieder geval dat je vanavond van de partij bent, gezellig!

4. Iemand compleet vergeten

Soms denk je vast wel eens van: ‘Hier reageer ik wel later op’, dat kan natuurlijk, maar is levensgevaarlijk. Soms komt het namelijk voor dat je de persoon compleet vergeet. Dit gênante WhatsApp-moment komt pas echt tot zijn hoogtepunt wanneer je die persoon weer tegenkomt in het echte leven en diegene denkt dat je hem of haar volledig hebt genegeerd. Toch niet zo fijn.

gênante WhatsApp-momenten

5. Per ongeluk een spraakmemo sturen

Hè, die verrekte opneemknop zit ook op een heel onhandige plek! Dit gênante WhatsApp-moment is je zeker wel eens overkomen. Het kan gebeuren wanneer de telefoon in je zak zit, of gewoon per ongeluk als je aan het praten bent met je telefoon in de hand. Zo kunnen je vrienden vrolijk meeluisteren met het intieme gesprek wat jij aan het voeren bent…