Het kan zomaar gebeuren. Je ontmoet een leuke meid en begint af te spreken. Jullie vinden elkaar wel leuk en het loopt uit op nog een date. Je hebt een paar dates, en het is opzich… wel gezellig… maar ook niet meer dan dat. Op een gegeven moment komt er een punt dat je wel kan blijven afspreken, maar het heeft ook niet zoveel zin meer. Dan moet je eerlijk zijn en maar gewoon zeggen dat het geen relatie gaat worden.

Geen relatie, maar ook geen haat

De bovenstaande situatie kan zich voordoen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je na één date denkt: dat wordt hem niet. In de eerste 10 minuten kan jij al veel indruk maken, maar hetzelfde geldt voor haar. Dan ben je er dus eigenlijk na een paar minuten al wel klaar mee, maar maak je uit beleefdheid de date af. En dan komt er later het moment dat je het gaat hebben over hoe het verder gaat. Het is handig als je hier op je woorden let. Je hoeft haar namelijk niet meer te zien op romantisch gebied, maar wil ook niet dat ze je ogen uit wil steken.

Ben jij iemand die mensen naar rechts swipet, maar dat niet gelijk met de insteek van een relatie doet? Dan is dit ook wel handig om te weten.

relatie

De tips om haar niet te kwetsen

Houd de schuld bij jezelf. Bied daarom gelijk je excuses aan en beschuldig haar van niks. Je excuses lossen waarschijnlijk niet alles op en ze zal zich niet gelijk weer top voelen, maar het is toch de eerste druppel op de gloeiende plaat.

Hetzelfde, maar dan nog iets belangrijker, geldt voor de uitleg. Je kunt iemand niet dumpen zonder reden te noemen. Dan laat je iemand achter met twijfels over zichzelf en jullie relatie, die er niet van komt. Met een uitleg heeft zij iets meer houvast om te accepteren dat het niks gaat worden. Soms ligt het er dik bovenop en wist zij ook al dat jullie niet meant to be zijn, maar als ze dat niet heeft, moet je wel íets uitleggen.

Je mag ook best een cliché uitspraak gebruiken. Heel vaak is “het ligt niet aan jou, maar aan mij” namelijk ook écht waar. Gebruik hem dan ook wel alleen als het echt zo is, en niet omdat je haar beter wil laten voelen met afgezaagde clichés.

relatie

Deze tips werken dus ook als je wilt voorstellen geen relatie te nemen, maar wél contact te blijven houden. Zo kun je dus op een subtiele en respectvolle manier proberen aan te sturen op friends with benefits terwijl je niet als een smeerlap overkomt. Wie weet zit er wel wat pittigs voor jullie in zonder een relatie te hebben. Onthoud wel: blijf altijd respectvol!