Willen je vrienden graag op wintersport, maar hou jij helemaal niet van skiën of snowboarden? De oplossing is er met deze variant op karten, namelijk ice karten. Dit doen ze in Val Thorens, één van de vele ski-oorden in de bergen van Frankrijk. Is op de latten staan niet helemaal jouw ding? Overtuig je vrienden dan voor een potje karten tijdens jullie wintersportvakantie.

Ice Karten

De kartbaan is gemaakt van geplette sneeuw en hier en daar is een autoband neergelegd zodat je de bochten niet te scherp neemt. De vangrail bestaat uit sneeuw die maar beter zacht kan zijn, want je glijdt flink door op dit parcours. Het is bij karten op sneeuw niet per se de kunst om hard te rijden en de bochten zo scherp en snel mogelijk te maken. Hier kun je beter proberen zo veel mogelijk grip te houden op de momenten dat je wil versnellen en het slippen gebruiken om je snelheid te behouden.

Geen kou nodig voor karten

Karten wordt op veel verschillende manieren gedaan. Zo kun je rijden zoals in Mariokart, maar ook op een cruiseschip is een kartbaan aangelegd. Karten in de sneeuw is dus weer een nieuwe toevoeging aan deze brede mogelijkheden. Maar hiervoor hoef je niet per se af te reizen naar dit specifieke ski-oord in Frankrijk. Ook in Nederland zijn er kansen om te crossen op sneeuw of ijs. Je kunt heel lang wachten tot het hard gaat vriezen en met je eigen zeepkistje gaan rijden. Maar je kunt dit ook indoor doen, op een speciaal hiervoor bestemde baan. Gewoon in eigen land dus, ook wanneer er net zo weinig sneeuw is als nu.

Om een goede wintersport te hebben hoef je ook niet ver weg te gaan. Je kunt in onze buurlanden België en Duitsland ook gewoon skiën en snowboarden, als je de goede plekken maar weet. Toch is dat karten in de sneeuw iets om te onthouden, zeker als je even een goede afwisseling tussen het snowboarden door. Of als je het helemaal niet kunt natuurlijk.