Het is altijd leuk om Funda door te scrollen, vaak kom je de meest bijzondere woningen tegen. Zo ook in Leiden. Hier staat een prachtig appartement in een herenhuis te koop, met een wel hele bizarre douchevloer in de badkamer. Wij geven je even een rondleiding door dit pand.

Een heerlijk stadsappartement in Leiden

Dit karakteristieke herenhuis die we tegenkwamen op Funda komt uit ongeveer 1900, bebouwd onder Neorenaissance architectuur (bouwstijl waarin werd teruggegrepen op motieven uit de renaissance-bouwkunst) in het hartje van Leiden. Dit pand heeft veel rijke detaillering en hele hoge ramen waardoor er veel licht naar binnen kan komen.

Op de eerste etage kom je in een royale overloop die doorloopt via het trappenhuis naar de tweede etage. Hier vind je aan de voorzijde twee kamers: de voorkamer en de woonkamer wat uitzicht heeft op het tegenoverliggende rijksmonument ‘villa Rozenhof’ en de Rijn. Daardoor heb je bijna het gevoel dat de woning buiten de stad ligt. Aan de achterzijde van het huis is de eetkamer met een halfopen keuken en hoge ramen. Door de ligging op het zuiden zorgt het voor een prachtige lichtinval. De keuken heeft nog de originele granito vloer, indeling en schouw. Ook zit een breed balkon bij met een mooi uitzicht. Ideaal voor een barbecue in de zomer maanden.

fundaa10 fundaa13

Op de tweede etage is wederom weer veel licht, waar je drie ruime kamers vindt. Aan de voorzijde ligt een slaapkamer met een nog oorspronkelijke dakkapel. Twee van de kamers zijn omgetoverd tot slaapkamers en de andere kamer is nog ‘in ontwikkeling’ en kan op diverse manieren worden ingedeeld.

Dan nog een leuke toegift: het platte dak. Hier heb je een 360° weids uitzicht. Je kijkt uit op de kerktorens, het stadhuis en de Rijn. Maar ook de Leidse Universiteit en de moderne nieuwe torens in de omgeving van het station. Je zou op dit platte dak ook nog een dakterras kunnen maken, alleen moet je hier wel een vergunning voor aanvragen.

fundaa14 funda leiden te koop

Bijzondere badkamer

De enige kamer die we nog niet hebben gehad is de badkamer, dit is gelijk de meest bizarre kamer van het huis. Deze badkamer heeft namelijk een wel heel unieke douchevloer. Hij bestaat namelijk helemaal uit kiezelstenen. Een creatief idee met een industriële uitstraling, maar of het comfortabel is tijdens het douchen is een tweede. Uiteraard kan deze ruimte simpel naar eigen smaak worden aangepast, staat in de advertentie vermeld. Dat mag ook wel voor de verkoopprijs van 650.000 euro.

Ben je benieuwd worden naar de rest van de foto’s? Neem dan een kijkje op de Funda-pagina.