Veel Nederlands hebben grote dromen. Als ze veel vermogen zouden hebben, zouden ze bijvoorbeeld een luxe vakantiehuis willen hebben aan zee of een groot appartement in onze hoofdstad Amsterdam. Nu staat er een riant appartement te koop voor 6,2 miljoen euro, alleen het uitzicht is niet helemaal wat je voor die prijs verwacht…

Advertentie op Funda

Zoals vanzelfsprekends staat er een mooie advertentie op Funda van het appartement in Amsterdam. De makelaar voor deze woning is razend enthousiast en alleen maar positief. Op precies te zijn ligt de woning in het Museumkwartier in Amsterdam, aan de Nicolaas Maesstraat. Wat betreft de locatie is het dus werkelijk fantastisch. Er zijn maar weinig appartementen die zo’n mooie ligging hebben in de hoofdstad.

funda appartement amsterdam

Grote ramen

Het appartement in Amsterdam bevat veel grote ramen. Dit zorgt volgens de makelaar op Funda voor veel licht inval, dat is natuurlijk erg fijn. Echter, als je de foto’s op Funda beter bekijkt, zie je dat de ramen geen mooi uitzicht geven. Ze zorgen inderdaad voor veel licht, maar ze laten je wel tegen een blinde muur aankijken. Is het ruime appartement wel 6,2 miljoen euro waard als je tegen een muur aan moet kijken?

funda appartement amsterdam

Ruim appartement in Amsterdam

In totaal heeft het Funda appartement in Amsterdam meer dan 400 vierkante meter woonruimte. Dat is erg ruim, zeker in Amsterdam. Het kost wel meer dan 15.000 euro per vierkante meter. De woning is voorzien van veel luxe, zoals elektrische gordijnen, airco, warmtepomp en ook nog eens twee parkeerplaatsen. Dat is echter nog niet genoeg om de 6,2 miljoen euro te rechtvaardigen, ondanks de mooie locatie in Amsterdam Zuid.

Waar het prijskaartje dan precies op gebaseerd is, is onduidelijk. De huidige eigenaar, Jos Houben, kocht het Amsterdamse appartement in 2019 voor 2,5 miljoen euro. Dit is toch wel een erg grote stijging voor een appartement, waarbij het uitzicht nou niet bepaald om over naar huis te schrijven is. Natuurlijk was de woningmarkt toen nog wat anders, maar dan nog. Zo’n hoog bedrag voor een appartement met zulk uitzicht vinden wij de prijs absoluut niet waard. Wat jij?

Meer zien van dit riante appartement? Ga dan naar de Funda-pagina.

Bron: Quote.