Sam Bankman-Fried runde vanuit een penthouse op de tropische eilandengroep Bahama’s samen met 10 vrienden cryptoplatform FTX. Nu zijn eigen vermogen sterk slonk, onder meer door het faillissement van zijn cryptomunt, zeggen de geruchten dat hij zijn penthouse ter waarde van $ 40 miljoen meteen te koop heeft aangeboden.

 

Cryptoplatform FTX vraagt faillissement aan

De problemen voor FTX begonnen vorige week, toen bekend werd gemaakt dat het platform verweven was met Alameda Research, een crypto-investeringsbedrijf. Door deze koppeling bleek FTX minder chartaal geld te hebben dan aanvankelijk werd gedacht. De CEO van Binance, samen met onder andere FTX één van de grootste crypto-platformen, besloot hierop zijn FTX munten te verkopen. Het had een bankrun tot gevolg, die ervoor zorgde dat de munten bijna al hun waarde verloren. Binance besloot hierdoor in eerste instantie FTX over te nemen, maar zag hier later toch vanaf omdat de “problemen te groot zouden zijn”.

 

Inmiddels heeft FTX het faillissement aangevraagd, en is het nu ook daadwerkelijk failliet. In de tussentijd heeft Bankman-Fried liefst 94% van zijn vermogen van zo’n $ 16 miljard verloren. Je zou overigens verder niet zeggen dat hij zo’n imposant vermogen zou hebben. De “cryptokeizer zonder broek” draagt altijd een korte broek, bezoekt zelden een kapper en rijdt in een simpele Toyota. Nu heeft hij dus zijn penthouse in de etalage gezet. (Die was toch aanzienlijk luxer dan zijn levensstijl).

Het penthouse van Sam Bankman-Fried

Hoewel de advertentie door het makelaarskantoor inmiddels offline is gehaald, bevestigen vrienden dat de woning inderdaad te koop staat en dat het daadwerkelijk van SBF is.

Penthouse Sam Bankman-Fried Bahama's

Het penthouse bevindt zich in het luxueuze Orchid-gebouw, en bestrijkt 1115 m² aan woonoppervlak. Het appartement heeft vijf slaapkamers, zes badkamers en een grote kamer met eethoek. Deze geeft overigens naar het buitenzwembad en geeft een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Andere opvallende details die worden genoemd zijn de Venetiaanse pleistermuren, Italiaanse marmeren accenten én de privélift met beveiligingscode. De vraagprijs is vastgesteld op $ 39.500.000.