Ben jij een snackliefhebber? Dan hebben wij erg goed nieuws voor je! Er is een mooie wereldkaart gemaakt waarop staat aangegeven waar je in het buitenland een frikandel speciaal kunt eten. Letterlijk elke locatie ter wereld waar je een frikandel speciaal kan kopen, staat aangegeven op de kaart. Dit is natuurlijk erg handig voor je eerstvolgende reis naar buitenland of om je vakantiekeuze vanaf te laten hangen!

Nederlands erfgoed

De frikandel. Het is bijna Nederlandse erfgoed. Echter komt het oorspronkelijk van onze zuiderburen, namelijk uit België. Normaal gesproken wordt het gemaakt van verschillende soorten vlees, vaak varkensvlees, rundvlees en/of kippenvlees. Zoals je weet wordt het vlees daarna in de frituur gedaan en gepresenteerd met verschillende sauzen. Tot nu toe niets nieuws, nemen wij even aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robin (@foodtester_nrw)

Genieten van een frikandel speciaal in het buitenland?

Mocht je naar het buitenland gaan, dan is het altijd gemakkelijk om even te weten waar je een lekkere Nederlandse snack kunt halen. Wie wil dat nou niet? Genietend van de zon aan de kust van Brazilië of in de mooie natuur van Nepal en dan lekker een frikandel speciaal naar binnenschuiven. Je bent een Nederlander of je bent het niet!

Wereldkaart met frikandel speciaal

De kaart is erg eenvoudig in gebruik. De wereldkaart is namelijk ingeladen in Google Maps. Hierdoor kun je gemakkelijk alle locaties in het buitenland zien. In totaal is de kaart al meer dan 4 miljoen keer bezocht en gebruikt. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar zelfs in bijvoorbeeld Thailand, Gambia, Kaapverdië, Dominicaanse Republiek en Nieuw Zeeland kun je een frikandel speciaal bestellen. Op de kaart is duidelijk weergegeven waar de locaties zich bevinden. De restaurants worden laten zien met een icoontje, waar je op kunt klikken. Hierdoor krijg je het adres van de locatie te zien en kun je een route naar het restaurant starten. Mocht je op een plek komen waar je wel een frikandel speciaal kunt kopen, maar deze locatie niet op de kaart staat? Breng dan meteen de makers van de wereldkaart op de hoogte, de Frikandel Freaks! Zo kunnen we uiteindelijk allemaal overal ter wereld meegenieten van de frikandel speciaal.