Actueel

‘Schade Fremantle Highway opgelopen tot in de honderden miljoenen’

fremantle highway schade kosten 2

De Fremantle Highway, bekend van het recente vuur aan boord, heeft ons niet alleen verbaasd met haar vurige situatie, maar ook met de opgelopen de schade. We duiken in de details van deze gebeurtenis die niet alleen de industrie, maar ook onze nieuwsgierigheid heeft doen ontbranden. Deze schade heeft de Fremantle Highway opgelopen.

Zoveel schade heeft de Fremantle Highway opgelopen

De brand aan boord van de Fremantle Highway zou de verzekeringsmaatschappijen volgens de Süddeutsche Zeitung tussen de 240 en 300 miljoen euro kunnen kosten. Met bijna 3800 gloednieuwe auto’s aan boord, waarvan de gemiddelde prijs naar verluidt wordt geschat op 50.000 euro, praten we hier over een aanzienlijke som. Al moet niet worden vergeten dat er, volgens Boskalis-topman Peter Berdowski, een deel van de auto’s onbeschadigd is. Al is het nog maar de vraag of deze goed en goedkoop van boord kunnen worden gehaald. Toch is dit nog maar het begin van de totale schade aan de Fremantle Highway.

Het schip zelf, een waardevol, tien jaar oud autovrachtschip, voegt een extra dimensie toe aan deze dure puzzel. Met een waarde tussen de 40 en 100 miljoen euro, zorgt dit voor een kostenplaatje dat zelfs een vuur kan doen verbleken. De vraag blijft of de Fremantle Highway hersteld kan worden of dat ze het einde van haar reis heeft bereikt. Met een verzekering van 45,5 miljoen euro, wordt er nog steeds druk overlegd over de volgende stappen.

Onderzoek

Terwijl het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog loopt, blijft het onzeker welke verzekering uiteindelijk de kosten zal dragen. De mogelijkheid dat een van de elektrische auto’s aan boord de brand heeft veroorzaakt, blijft een interessante piste. Als dat het geval blijkt te zijn, zal de verzekering van de autofabrikant waarschijnlijk opdraaien voor de kosten van de schade aan de Fremantle Highway.

View post on Twitter

Ondertussen in Japan

De Japanse eigenaar van de Fremantle Highway is vastbesloten om samen met autoriteiten en betrokken partijen de oorzaak van het incident te onderzoeken. Dit besluit weerspiegelt de vastberadenheid om tot de bodem van dit brandende mysterie te komen.