We willen er nog wel eens een beetje laconiek over doen, de ouderwetse sleurhut annex caravan. Toch verschijnen er af en toe modellen op de markt waarvan je zou willen dat je ermee op vakantie kuntalleen al vanwege de ervaring. Dat geldt zeker voor het nieuwe model van de firma Beauer. De hut oogt mega klein, maar is van binnen een absoluut wonder.

Schijn bedriegt bij luxe caravan

Bij een eerste aanblik lijkt de kampeerwagen misschien net groot genoeg voor een stelletje. Schijn bedriegt, want deze caravan is compleet uitvouwbaar en verandert in een hypermoderne caravan met zee aan ruimte. De omvang van het apparaat is dan ook gelijk het grootste voordeel: je sleept niet langer een oerlelijke caravan achter je aan, maar een aanhanger waarmee alle ogen op jou gericht zijn.

Franse caravan

Fransen bouwen praktische caravan

Blijkbaar hebben de Fransen de charmes van het kamperen herontdekt en laten ze vol gepaste trots zien hoe zij de zaken aanpakken. Hun laatste model oogt futuristisch, maar is vooral praktisch van aard. Sterker nog, het is een stuk kleiner dan de bekende Kip- of Eriba modellen. Die compacte vormgeving hebben de Fransen slim gecombineerd met een stukje Frans vernuft. Door de caravan op de gewenste locatie uit te vouwen heb je opeens een volwaardige caravan.

Franse caravan

Verschillende modellen

De mannen van Beauer zijn zo slim geweest om te beseffen dat niet iedere vakantieganger dezelfde wensen heeft. Daarom lanceerde het bedrijf drie verschillende modellen, de 2X, de 3X en de 3XPlus. Goed dat klinkt wellicht minder creatief dan de caravan zelf. Zo beschikt de 2X in uitgevouwen toestand over een oppervlakte van 12 vierkante meter. De grote broer, de 3XPlus, gaat daar met zo’n 28 vierkante meter duidelijk overheen. Om het even helder te maken: we hebben woningen gezien met een woonkamer die kleiner is. Je hebt dus echt een zee aan ruimte.

Franse caravan

Caravan voorzien van alle luxe

Nu klinkt een oppervlakte van 28 vierkante meter als een behoorlijk ruime vakantiewoning, maar dat is dan wel inclusief de twee slaapruimtes. Beauer bied je daarnaast nog tal van andere opties aan zoals: een douche, verwarming, airco, een fietsenrek, rolgordijnen en nog veel meer. Overigens hoeft je niet met het model achter je wagen te rijden, je kan het namelijk ook als ‘Cell’ bestellen, zeg maar een soort woonwagen in een miniatuur uitvoering. Het geheel laat je dan gewoon op je pickup plaatsen om het vervolgens naar de plek van bestemming te brengen.

Prijskaartje?

Mocht je nu spontaan zin krijgen om al je vakantiedagen op te nemen, houdt dan wel even rekening met de vraagprijs van de caravan. De Fransen zijn namelijk niet op hun achterhoofd gevallen en weten heel goed wat ze ervoor willen hebben. Zo begint de kleinste versie met een basisprijs van 24.503 euro en voor de grotere 3XPlus mag je maar liefst 74.793 euro aftikken. Echt goedkoop is het dus niet. De genoemde prijzen gelden overigens voor de instapversie. Wil je wat meer luxe in je Franse sleurhut, dan mag je daar ook uiteraard de portemonnee voor trekken.