Sports

Dit salaris gaat Francesco Farioli verdienen als trainer van Ajax

Francesco Farioli

De kogel is door de kerk: de Italiaan Francesco Farioli wordt de nieuwe trainer van Ajax. Aan de 35-jarige de loodzware taak de Amsterdammers weer naar de top te brengen na twee dramatische jaren. Wat gaat de Italiaan opstrijken in Amsterdam?

Francesco Farioli is de nieuwe trainer van Ajax

Na twee dramatische jaren, waarin Ajax vele sterkhouders zag vertrekken en maar liefst vijf trainer de revue passeerden, is er de Amsterdammers veel aan gelegen om snel weer terug te keren aan de top. Daar zou de pas 35-jarige Italiaan Francesco Farioli de geschikte man voor moeten zijn, zo verwacht de Ajax-leiding.

View post on Instagram
 

Farioli komt over van het Franse OGC Nice. Met die club wist hij dit seizoen knap vijfde te worden in de Ligue 1. Daarvoor was hij trainer in Turkije, bij Alanyaspor en Fatih Karagümrük. Niet alleen Fariolo’s jonge leeftijd is opvallend, ook zijn achtergrond. Farioli heeft namelijk nooit op professioneel niveau gevoetbald. Hij vond vooral het managen interessant, begon in de jeugd bij een club in zijn thuisland en werkte zich daarna op. Hij studeerde aan de universiteit van Florence, waar hij zijn scriptie over de filosofie van het keepen deed.

Hij werd onderdeel van de staf van Roberto De Zerbi (de afzwaaiend succescoach van Brighton & Hove Albion) bij Benevento en Sassuolo, en leerde van hem het vak. Daarop stond hij in Turkije op eigen benen, alvorens hij naar Nice verkaste, waar hij met zijn speelstijl de interesse van Ajax wekte.

Dit bedrag gaat de Italiaan verdienen in Amsterdam

Door het drama van de afgelopen twee seizoen moet Ajax wel wat besparen, maar desondanks mag Farioli toch een lekker bedrag opstrijken. Ajax betaalt sowieso een bedrag van € 1,25 miljoen aan Nice om Farioli af te kopen.

Farioli gaat tussen de € 1 en 1,5 miljoen per jaar verdienen, wat betekent dat hij er jaarlijks zo’n € 100.000 tot € 200.000 gaat verdienen. Ongeveer evenveel als zijn voorgangers Erik ten Hag en Alfred Schreuder.