Niemand had ooit verwacht dat de game Fortnite wereldwijd zo immens populair zou worden. Met momenteel 125 miljoen online-gebruikers gaan de makers van Fortnite nu ook de offline wereld veroveren met hun nieuwe bordspel: Fortnite Monopoly!

Fortnite Monopoly

Als je de offline spelletjeswereld wilt veroveren dan kan dat maar in samenwerking met één bedrijf: Hasbro. Twee bedrijven die beide verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van één van de bekendste online games en offline bordspellen. Je zou verwachten dat het gewoon je alledaagse Monopoly is in een Fortnite thema, maar niks is minder waar. Er zit een flinke Battle Royale twist in waardoor het Monopoly, wat wij zo goed kennen, compleet een nieuw jasje krijgt.

Hoe het werkt

Je speelt het met twee tot zeven vrienden die de keuze hebben uit 27 van je favoriete Fornite skins. Waar je normaal altijd het bord rond paradeert om zo snel mogelijk de Kalverstraat te kopen, zal je nu bezig zijn met verzamelen van levenspunten, het bouwen van muren en het verslaan van je tegenstanders. Je raad het waarschijnlijk al, dit spel wordt niet met geld gespeeld maar met levenspunten. Kom je op de nul levenspunten, lig je er helaas uit. Het doel is hetzelfde als Battle Royale, de laatste die overblijft wint het spel.

In Battle Royale heb je veel verschillende factoren die het spel kunnen beïnvloeden. Zo heb je in de Monopoly variant een zogeheten ‘storm’ kaart, wanneer die op jouw pion komt zal dat je twee levenspunten kosten. Hoe heerlijk was het tijdens Monopoly om je familieleden compleet failliet te laten gaan, nadat ze op je duurste straat terecht kwamen. Gelukkig bevat dit bordspel nog steeds die heerlijke onderlinge strijd en irritatie maar zal het nu niet drie uur duren voordat er een winnaar uit is gekomen.

Fortnite Monopoly gewoonvoorhem

Wat we ook nog nooit gezien hebben in een Monopoly spel is dat er twee dobbelstenen zijn: één die bepaald wat je gaat lopen en één welke actie je zal ondernemen. Ga je een poging wagen om je vrienden neer te maaien, bouw je een muur om je te beschermen of kies je er toch voor om nog even snel wat verband te gebruiken om je levenspunten omhoog te krikken. Je weet maar nooit wanneer een van je maten één Boogie Bomb zal gooien die alle spelers zal schaden.