Voor het geval het nog niet duidelijk was dat Fortnite de wereld aan het overnemen is; Epic heeft vandaag aangekondigd dat de shooter naar het grootste gamingplatform komt: je mobiel! In principe houdt niks Fortnite Mobile nog tegen, aangezien het al komende maandag wordt uitgerold in iOS. De mobiele versie van het spel doet niks onder voor de Fortnite die gespeeld wordt op een andere console; exact dezelfde game, dezelfde kaart, dezelfde constante updates – alleen op mobiel in plaats van pc of console.

De al ervaren flexshooters, met een lichte verslaving, kunnen hun lol niet meer op, waar Fortnite Mobile ook nog eens cross-play biedt op PS4, pc, Mac, iOS en uiteindelijk Android. Xbox One ontbreekt nog in deze lijst, dit heeft mogelijk iets te maken met Microsoft’s omhelzing van Player Unknown Battleground als exclusieve console – dit is echter pure speculatie.

Maandag Launch

Maandag 12 maart wordt de game gelanceerd met een iOS-uitnodigingsevenement, waarvoor je je hier kunt aanmelden. Hier volgt dus je eerste kennismaking met de game op mobiel – als je ervoor kiest deel te nemen. Voorlopig is het alleen op iOS, maar het is duidelijk dat Epic uiteindelijk naar Android wil uitbreiden, en als je een code krijgt, krijg je er een paar om te delen met je vrienden.

De voor de hand liggende vraag is hoe een volledig functionele versie van Fortnite zal presteren met behulp van de bediening van de iPhone en iPad, die notoir niet fantastisch zijn voor shooters. Wij zijn zeker benieuwd hoe men zich via de mobiel staande zal houden met de fanatiekelingen die via de ‘volledige versie’ van Fortnite hun killingstreaks aaneenrijgen! Petje af voor Epic dat ze dit op aanvraag mogelijk hebben gemaakt. Top!