Een restaurant draaiend houden is de afgelopen tijd zwaar geweest, dus er moet heel wat gebeuren om te opgelopen schade te vergoeden. Daar komt het idee van de Food Boat van Villa Pizza bij kijken. Zij hadden namelijk een geniaal idee om hun business mee te redden.

Food Boat

Iedereen is bekend met het concept van foodtrucks, je ziet ze namelijk overal. Of je er nou een snackje, vis, of oliebollen uit haalt, foodtrucks vind je door het hele land. Maar wat als je met je foodtruck alleen maar op festivals staat? Dan valt je hele bedrijf in duigen. Voor één onderneming was dit dus het geval dus zij bedachten het perfecte idee om toch hun pizza’s te kunnen blijven verkopen. Ze ruilde de truck in voor een boot en zo ontstond: de Food Boat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOS (@nos)

Wanner je een dag op het water doorbrengt kan het wel eens voorkomen dat je wordt benaderd door een ander bootje wat ijs verkoopt, dat is namelijk heel normaal op grote meren. De Food Boat is hetzelfde concept, maar dan verkopen ze pizza’s. Natuurlijk gaat dat compleet volgens alle regels, dus kan je gemakkelijk een pizzaatje halen en hem naar binnen werken op je eigen boot. Naast dat je er geld mee verdient kan je ook genieten van een heerlijk dagje op het water, dus het is eigenlijk een win-win situatie voor elke partij.

Toekomst voor Food Boats

Het concept is natuurlijk leuk, maar het is alleen maar goed voor in de zomer. Het zou zo maar kunnen dat dit nu iets is wat je veel vaker gaat zien, want het is een goed idee om als bedrijf wat extra omzet te draaien, maar je moet je wel bedenken dat het niet altijd even makkelijk is, want je zet niet zó maar even een frituurpan op de boot terwijl je aan het varen bent.