Ben je op zoek naar een winterjas, dan heb je in de meeste gevallen een meer dan ruime keus. Voor bijna elk budget kun je een leuke winterjas kopen. Zoek je echter een goede, degelijke winterjas die bij uitstek geschikt is voor tal van outdoor activiteiten, dan kan het lastig zijn om echt goed te slagen. De nieuwe collectie van het merk Fjällraven maakt het een stuk eenvoudiger om de juiste winterjas te scoren. Waar je in ieder geval geen punt van hoeft te maken is de kwaliteit: die is zonder twijfel optimaal.

Fjällraven winterjas en meer

Fjällräven is voor de meesten wellicht nog een relatief onbekend merk, maar dat gaat snel veranderen. Het merk heeft een duidelijk verhaal en dito missie. Ontstaan vanuit de gedachte dat mens en natuur een moeten zijn, staat duurzaamheid voorop bij Fjällraven . Dat zie je terug in elk product. Fjallraven is zich bewust van de wens om de ecologische afdruk te minimaliseren en houden hiermee al rekening tijdens de ontwerpfase van alle producten. In veel gevallen betekent dat compromissen sluiten. Een ding staat ten alle tijden voorop: kwaliteit combineren met comfort.

Fjallraven

Duurzaam geproduceerde outdoor kleding

Het streven naar het gebruik van goede en verantwoorde materialen staat al sinds het begin voorop. Sinds de introductie van de eerste Fjällräven jas is gewerkt aan het verbeteren van een ogenschijnlijk eenvoudig product als de winterjas. Tal van materialen zijn uitgetest om de winterjas niet alleen te beschermen tegen de Uv-straling, maar ook om deze slijtvast, ventilerend en windbestendig te maken. Het geheime ingrediënt: Greenland Wax. Dit zorgt ervoor dat het materiaal tegen de meeste weersinvloeden bestand is. Een ander, niet onbelangrijk materiaal is Eco-shell. Dit milieu-vriendelijke materiaal versterkt de bekende Fjällräven eigenschappen. De bijzonderheid is dat het hier gaat om een PFC-vrije, duurzame waterafstotende (dwr) behandeling op de buitenlaag. Hierdoor wordt het duurzame karakter van de Fjällräven winterjas gewaarborgd.

G-Loft ® Supreme

Een bijzondere ontwikkeling is G-Loft. Dit materiaal is bijzonder ideaal in koude en vochtige omstandigheden. De mix van dunne, holle polyestervezels zorgt voor een natuurlijk en clustervormend vermogen waardoor er kleine luchtzakken ontstaan. Een van de unieke eigenschappen betreft de geheugenfunctie. Is het materiaal ingedrukt, dan ‘springt’ het als het ware weer terug in de oorspronkelijke vorm. Dit komt door het gebruik van gerecycled polyester. De stijve polyester vezels zorgen voor het behoud van de juiste vorm en verliezen niet hun kracht bij herhaaldelijk gebruik.

Fjallraven

Onze top pick: Skogsö Padded Jacket

Eigenlijk kunnen we talloze redenen opnoemen waarom je deze winter voor een Fjällräven winterjas zou moeten kiezen. Als er echter een stoere, degelijke en duurzaam geproduceerde winterjas zoekt waarin alle ervaring van Fjällräven samen komt, dan is het wel de Skogso Padded Jacket.

Deze Skogsö Padded Jacket van Fjällräven is heerlijk gewatteerd en houdt je in de Nederlandse wintermaanden heerlijk warm. Hij is daarbij perfect voor tal van situaties, van een eenvoudige wandeling tot typische winterse outdoor activiteiten. Geen enkel weertype krijgt vat op je lichaam dankzij de weerbestendige kwaliteiten. De jas is winddicht en waterafstotend mits je hem behandelt met de speciale wax. Tel daarmee de sneldrogende en ademende kwaliteiten en je hebt een jas waar je snel niet zonder wil.