Tom Hardy is de man die 14 kilo aan spiermassa aankwam voor zijn rol in Batman: The Dark Knight Rises. Maar we kennen hem natuurlijk ook van een heleboel andere series en films. Hardy staat erom bekend dat hij volledig in de huid kruipt van zijn rol, een echte acteur dus. Wij hebben een lijst samengesteld van vijf films met Tom Hardy die je gezien moet hebben.

Top 5 films met Tom hardy

Wist je dat Tom Hardy dit jaar in maar liefst vijf films en series speelt? De gedreven acteur weet van geen ophouden. De acteur weet feilloos hoe hij een stoer karakter neer kan zetten. Dat bewees Tom Hardy al in de onderstaande vijf  films waarin hij speelde.

Batman: The Dark Knight Rises

We beginnen deze lijst met een klassieker die je gezien moet hebben. Het is het vervolg op de film Batman: The Dark Knight en speelt zich zo’n 8 jaar na de gebeurtenissen in die film af. Batman (Christian Bale) krijgt de schuld van de dood op Harvey en verdwijnt. Hij is niet meer te zien in het straatbeeld van Gotham, totdat de snoeiharde slechterik Bane (Tom Hardy) de gehele stad terroriseert. Een strijd tussen twee ijzersterke acteurs.

Warrior

Warrior is een meeslepende boksfilm die de levens van twee broers volgt. De oudste broer is een docent, maar heeft flinke financiële schulden en stapt daarom weer de ring in. Zijn jongere broer wordt gespeeld door Tom Hardy, die getraind wordt door zijn vader, een worstelaar gespecialiseerd in MMA. Ze doen beiden mee aan een toernooi en komen op een gegeven moment tegenover elkaar in de finale te staan. Een film die je met een brok in je keel af zult kijken.

Legend

Tom Hardy is dé aangewezen acteur voor vecht- en misdaadfilms. Waarom zou je dan ook maar één Tom Hardy gebruiken als je er ook twee zou kunnen gebruiken. In deze film speelt Tom Hardy twee hoofdrollen. Hij speelt namelijk de gebroeders Reginald en Ronald Kay. Dit is een verfilming over het waargebeurde verhaal hoe de broers in de jaren vijftig en zestig een mega misdaadimperium wisten op te bouwen met de criminele bende The Firm.

Mad Max: Fury Road

De wereld is vernietigd en iedereen is knettergek. Water is in handen van Immortan Joe, waardoor hij zijn eigen religie en regels heeft samengesteld. Het is een complete chaos en iedereen vecht voor de noodzakelijke middelen van het leven. Tom speelt hier als Max, een man van weinig woorden die gemoedsrust zoekt na de dood van zijn vrouw en kind. Samen met Furiosa (Charlize Theron) rebellen zij zich tegen Immortan Joe en zo verandert de film al gauw in een zenuwslopend kat-en-muisspel.

Locke

Tom Hardy speelt in deze film de hoofdrol als Ivan Locke. Lock moet midden in de nacht een flinke lange autorit gaan maken, nadat hij het verontrustende nieuws kreeg dat een vrouw buiten zijn huwelijk om op het punt van bevallen staat. Zijn vrouw en zoon weten van niks en zijn collega’s moeten nu een flinke klus zonder hem zien op te lossen. Hij heeft flink wat uit te leggen. Een ijzersterke film, waarbij je compleet wordt meegenomen.

Tom Hardy is mede dankzij bovenstaande films een bekende acteur geworden. Maar wist je dat zijn vrouw ook een bekende actrice is? Ze heet Charlotte Riley en de twee speelden zelfs samen in de populaire serie Peaky Blinders.