De maand september zit tot de nok gevuld met toffe films, daarom hebben wij ze voor je op een rijtje gezet!

BlacKkKlansman

De film BlacKkKlansman is een Amerikaanse biografische misdaadfilm gebaseerd op de autobiografie Black Klansman van Ron StalworthDeze film volgt het leven van politieagent Ron Stalworth (Spike Lee) die met zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) de hoogste kringen van de KKK heeft binnengedrongen. Dit ongelooflijke verhaal wordt op een kenmerkende directe, maar tevens hilarische wijze verteld door Spike Lee. Het is een verhaal die je in de meeste geschiedenisboeken niet zal tegenkomen. Wil je lachen, geschiedenis leren en gechoqueerd worden dan is dit de film voor jou!

Release: nu in de bioscoop

Papillon

De film Papillon (2018) volgt het epische verhaal van Henri “Papillon” Charrière (Charlie Hunnam) en is gebaseerd op de internationale best-selling autobiografische boeken Papillon en Banco. Het is een verfilming van de film Papillon in 1973 over een kluiskraker uit de Parijse onderwereld die onterecht werd veroordeeld voor moord en daarvoor levenslang krijgt in een beruchte strafkolonie in Frans-Guyana. Hij is vastbesloten om te ontsnappen en sluit daarom een alliantie met de eigenzinnige veroordeelde vervalser Louis Dega (Rami Malek). In ruil voor bescherming, bekostigt Dega zijn ontsnappingspogingen. Na veel mislukte pogingen worden ze overgeplaatst naar Île du Diable; Duivelseiland. Nog nooit wist iemand te ontsnappen, maar zelfs na 13 jaar gevangenschap is Henri niet te stoppen. Hij moet en zal op vrije voeten komen… Een waargebeurd zenuwslopende avonturenfilm, eentje die zeker niet mag ontbreken op je lijstje.

Release: 13 september 2018

Kin

De producers van Stranger Things hebben ook niet stil gezeten en brengen deze maand de film Kin uit. Het is een Amerikaanse Science Fiction film waarin een jongen een onbekend wapen vind. Zijn broer, een ex-gevangen, komt vrij maar heeft nog openstaande schulden openstaan bij een criminele bende. Hij kan deze schulden niet aflossen en dat zorgt voor een hele hoop problemen. Er was nooit echt een band tussen de broers, maar zodra ze in gevaar zitten nemen ze het direct voor elkaar op. Samen gaan ze op de vlucht voor de bende en een derde nog onbekende partij, die opzoek is naar het onbekende, maar erg krachtige wapen dat ze mee op de vlucht hebben. Geniet bij deze film van het avontuur met een science fiction twist en de als maar sterkere band tussen deze broers.

Release: 20 september 2018

The Searching

The Searching is een film die gaat over de verdwijning van de zestienjarige Margot, dochter van David Kim. Na het overlijden van de moeder van Margot is de band tussen David en Margot niet meer hetzelfde. Op een dag komt Margot niet meer thuis van avondje studeren en wordt er al gauw een plaatselijk onderzoek gestart, maar tevergeefs leidde het nergens toe. Na 37 uur besluit David het heft zelf in handen te nemen en gaat zelf op onderzoek uit. Dit doet hij door daar te zoeken waar hedendaags alle geheimen opgeslagen zijn: de computer. Hij gaat op onderzoek uit en contact alle vrienden van Margot en zo komt hij er al snel achter dat hij zijn dochter eigenlijk helemaal niet zo goed kent als dat hij denkt…

Release: 6 september 2018

Journeyman

In deze film volgen we Matty Burton (Paddy Considine) , een wereldkampioen boksen die op het einde van z’n carrière nog even lekker wilt cashen met de sport waar hij zo van houdt. Tijdens een gevecht tegen Andre ‘The Future’ Bryte (Anthony Welsh) lijdt Matty een zware blessure aan het hoofd, waarnaar hij thuis neervalt en in een coma terecht raakt… Na een leven lang altijd te hebben gevecht, begint zijn echte gevecht nu pas. Matty lijdt aan geheugenverlies en probeert zijn leven weer terug op de rit te krijgen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en dat vergt een zware taak voor zowel zijn vrouw (Jodie Whittaker) en dochter.

Release: 6 September 2018

Hopelijk zit er een film voor je tussen, maar dat moet vast goed komen.