Kamperen kan voor veel mensen een droom vakantie zijn om lekker tot rust te komen of voor sommige mensen een regelrechte nachtmerrie. Voor de liefhebbers onder ons: heb je ooit overwogen om op vakantie te gaan met een tweepersoons fietscaravan?

Wat kun je verwachten van een fietsvakantie?

Je zult vast en zeker denken: huh, een fiets vakantie? Is dat niet super saai? Nou zeker niet. Wij Nederlanders staan bekend als fietsland. In de zomer is er niets leukers dan een fietsvakantie naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk en het is ook nog eens heel gezond. Een Deense fabrikant heeft iets super creatiefs bedacht: een tweepersoons caravan die je achter de fiets kunt hangen.

fietscaravan

De fietscaravan in kwestie

Hoe ziet een fiets caravan er dan precies uit? Een caravan staat best wel bekend als een veel te klein hutje waar je met je fietsmaatje op elkaar lip zit. Maar niets is minder waar, deze fietscaravan is namelijk zo gebouwd om alle mogelijke ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Je kunt de fietscaravan uitschuifbaar maken. Als je aan het fietsen bent is hij 1,49m lang, maar wanneer je op je vakantiebestemming aankomt, kun je hem dus uitschuiven naar een lengte van 2,85 meter. Verder is hij 1,75m hoog en 90 centimeter breed.

fietscaravan

Wat zit er allemaal nog meer in de caravan?

Er zitten nog veel meer handigheidjes in de caravan. Zo zit er een uitklapbaar bed in van twee meter. Je kunt een lekker zithoekje creĆ«ren. Aan de deur zit een luifel waardoor je ook buiten kunt zitten. Het enige wat je mist is een badkamer… Maar goed, als je kiest voor een camping weetje wel hoe laat het is; je moet het toilet delen met anderen.