Voor elke kilometervreter op twee wielen, zeker die met een versnellingen, is het geen rariteit om zo nu en dan overhoop te liggen met mechanische problemen zoals een kapotte ketting. Voor die mensen hebben we goed nieuws, want het is nog maar een kwestie van tijd eer dat de genieën van CeramicSpeed dergelijke problemen zó 2018 hebben gemaakt met deze revolutionaire kettingloze fiets

CeramicSpeed

Om deze geavanceerde nieuwe aandrijfas te maken moest CeramicSpeed, fabrikant van fietsonderdelen, ​​de handen ineen slaan met de afdeling Mechanical Engineering van de Universiteit van Colorado. Een gouden deal als je bedenkt dat we het hier, door een score van 99%, hebben over de ‘meest efficiënte aandrijfas ter wereld’.

Fiets CeramicSpeed Revolutionair

Het ontwerp elimineert maar liefst acht verschillende contactpunten, waardoor de hoeveelheid wrijving die wordt gegenereerd door de toonaangevende ketting- en derailleuropstelling wordt gehalveerd. Het systeem in de vorm van een rondsel maakt ook gebruik van 21 lagers met lage wrijvingssnelheid en keramische keramiek die het koppel naadloos vanaf de voorste ring door de aandrijflijn en op het tandwiel met 13 versnellingen overbrengen.

Fiets CeramicSpeed Revolutionair 4 Fiets CeramicSpeed Revolutionair 3 Fiets CeramicSpeed Revolutionair 2

Fietsbanden

Met deze bike zijn mechanische problemen dus verleden tijd, maar dan blijft er nog een eeuwenoud probleem over. Wat dan vraag je? Nou, de eeuwige problemen met de fietsbanden. Dan is de binnenband lek, dan weer de buitenband of de band gaat zelfs stuk. Check daarom eens de topkwaliteit fietsbanden van Bikester, dan weet je dat je zeker goed zit!

Hoewel Driven nu nog als prototype door het leven gaat, heeft het de prestigieuze Eurobike Award al geclaimd in een competitie met 365 andere deelnemers.