Het is kan soms wat irriterend werken als er plots een snelle e-bike voorbij zoeft, terwijl jij zelf zit te ploeteren op de fiets. En dan nog niet te praten over hun grote broer, de e-sooter. Ingehaald worden door een elektrische scooter kan zelfs een tikkeltje beangstigend zijn, omdat je deze niet hoort aankomen. Die komen dan met een noodgang voorbij, veel dichter langs je dan je eigenlijk zou willen. Gelukkig kun je die nu altijd zien aankomen, met deze kleine fietsgadget.

Zoeven op een e-bike

Als je zelf een e-bike hebt, moet het een heerlijk gevoel zijn om zonder al te veel krachtsinspanning anderen voorbij kunt knallen. En dan nog niet eens te beginnen over het opstarten bij de stoplichten. Waar anderen in traag slakkentempo op gang komen, zit jij in no-time weer in een noodtempo te fietsen.  Een nieuwe e-bike is een hele luxe, maar je wordt er niet fitter van. Wat voor je fitheid een stuk beter voor je is, is de benenmotor gebruiken om van A naar B te komen. De perfecte combinatie waarbij je een cardiotraining met vervoer combineert.

e-bike

De fietsgadget van de toekomst

Als je dus een beetje wilt afvallen, is het een stuk beter om de ‘gewone’ fiets te pakken. Zonder motortje, lekker de benen gebruiken. Je gaat alleen wel iets langzamer, en wordt misschien wel een keertje ingehaald door iemand. Maar wat maakt het uit?

Zie je de snelheidsduivels niet aankomen? Dan is dit daar de oplossing voor. Met dit moderne spiegeltje hoef je niet achterom te kijken om te zien wat er achter je gebeurt. Ook als je op de racefiets zit is het kleine hulpmiddel licht en onopvallend. Die ouderwetse mega-spiegels die je vaak ziet bij ‘zit-fietsen’ zijn uiteraard te groot, dus dan heb je met de Corky een goed formaat. Inderdaad, een kleine spiegel speciaal gemaakt voor op de snelle fiets. Zo zie je anderen altijd aankomen van achter, of het nou een fietser, e-bike of scooter is.