Feyenoord won donderdagavond met 3-2 in een zinderende halve finale van de Conference League. Feyenoord-trainer Arne Slot moest na de wedstrijd in de perskamer even bijkomen van het spektakel tegen Olympique Marseille. Waarschijnlijk had de oefenmeester dezelfde reactie toen hij hoorde hoeveel de club uit Rotterdam bij elkaar harkt in de Conference League.

Cyriel Dessers schiet Feyenoord langs Marseille

De eerste helft zorgde voor veel spektakel. Met veel druk naar voren en een hele hoge intensiteit was het volgens Arne Slot een van de beste wedstrijden van het seizoen. Na achttien minuten wist Dessers te scoren. Marseille was net van de schrik bijgekomen en het was al 2-o. Daarna kwam de druk van Marseille. Na 45 minuten voetbal in de Kuip stond het 2-2. De eerste helft zorgde voor het nodige spektakel, maar de tweede helft was slechts 11 seconden bezig of Cyriel Dessers scoorde zijn tweede van de avond. Hij profiteerde van een te korte terugspeelbal van Duje Caleta-Car. De achtste Europese zege van het seizoen in negen beurten was na 90 minuten een feit. Na afloop rinkelde de kassa voor Feyenoord.

Kassa rinkelt in de Kuip

Door de uitstekende prestaties van de Rotterdammers staat de teller dit seizoen al op bijna 10 miljoen euro in de Conference League. In totaal harkten de Rotterdammers namelijk 9,82 miljoen euro binnen in de Europese campagnes. Dat bedrag kan nog verder oplopen, want klaar zijn ze nog niet. Zo brengt plaatsing voor de finale 3 miljoen euro in het laatje. Wint de Rotterdamse club daarna de felbegeerde bokaal, dan brengt dit nog een extra 2 miljoen euro in het laatje. Dan zijn recettes uit kaartverkoop, merchandise, tv-gelden én het bedrag dat Feyenoord krijgt op basis van de coëfficiëntenranking van de afgelopen tien jaar nog niet meegerekend.  Welkome inkomsten, want er is niet veel geld in Rotterdam.

Cyriel Desser wordt gehuurd van Racing Genk en iedere fan van Feyenoord hoopt om hem volgend jaar nog steeds te kunnen bewonderen. In het contract van Dessers staat een gelimiteerde koopoptie van vier miljoen euro. ‘Een koopje’ horen we je denken. “Wel als je naar zijn prestaties kijkt”, lachte Arne Slot na afloop. “Maar als je naar onze financiële mogelijkheden kijkt, dan blijft vier miljoen nog steeds hetzelfde bedrag.”