Ja, ja, het festivalseizoen is in volle gang en bereikt dit weekend letterlijk en figuurlijk zijn hoogtepunt. Omdat er alleen al in Amsterdam zo’n tien festivals per weekend worden gegeven is het lastig kiezen. Wij voelen ons dan ook geroepen om er een paar voor je uit te lichten. Ga er voor het extra gemak dus maar even voor zitten.

Festivals in Nederland

Zoals gezegd is de Nederlandse zomer met het aanbod van talloze festivals één groot feest. Eten, drinken, zwemmen en dansen behoren hier allemaal tot het repertoire. Reden genoeg om je vrienden bij elkaar te trommelen en er een paar aan- en af te vinken. Het zijn er alleen zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder dreunen we daarom vijf knallende festivals voor je op die zeker een bezoekje waard zijn:

WOO HAH! Festival

We starten de lijst met een absolute topper: WOO HAH! Het is het grootste hiphopfestival in Nederland en is daarmee een festival waar je sowieso een keer geweest moet zijn. De locatie is sinds vorig jaar verhuisd naar het leipe terrein bij Safaripark Beekse Bergen. Het is een driedaags festival met elke dag een zeer dikke line-up van zowel internationale als nationale artiesten. Dit jaar staan er namen op de planning zoals: Travis Scott, Pusha-T, Goldlink, Rae Sremmurd en Schoolboy Q. Naast bekende artiesten beidt WOO HAH! ook ruimte voor opkomend talent, maar er is ook genoeg ruimte voor mode, sport en kunst. Het vindt op 12, 13 en 14 juli plaats en tickets zijn via de site van WOO HAH! verkrijgbaar.

Chin Chin

Op zaterdag 6 juli vindt in de Tuinen van West het Chin Chin festival plaats en dat wil je natuurlijk niet missen als het even kan. De exacte locatie is Tom Schreursweg 40 in Amsterdam-West. Chin Chin is echt een begrip geworden in Amsterdam wat betreft zomerfestivals. Het festival heeft dan ook maar liefst zes verschillende stages. Je hebt de Chin Chin Dynasty Mainstage, waar je onder andere The Partysquad en Adje kan verwachten. Voor bijvoorbeeld Benny Rodrigues zal je je naar Loco’s House of Cirque moeten begeven. Maar misschien zijn die bekende classics wel meer jouw ding op het podium Terug Naar Toen.

Tickets beginnen inmiddels rond de 40 euro. Je boekt ze op de site van Chin Chin.

Georgie’s Wundergarten

Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli vindt weer Georgie’s Wundergarten plaats in de Riekerhaven in Amsterdam. Georgie’s Wundergarten is een onwijs gezellig, creatief, vrij en liefdevol festival vol kunstenaars en creatievelingen. Ware traditie op de zaterdag is feestje dat de Dutch Acid Family er bouwen. De zondag belooft eveneens heel speciaal te worden. Er wordt samengewerkt met organisatoren van Ruigoord. Ruigoord is een creatieve vrijhaven voor de vrije geest. Zij zorgen ervoor dat de zondag met veel live- en elektronische muziek een onvergetelijke belevenis wordt. Kom en bouw mee aan het feestje!

Voor de zondag zijn er nog tickets verkrijgbaar, die je boekt op de site van Georgie’s onder biljetten.

Straf Werk

Ook een stukje verderop in de agenda staan er leuke zomerfestivals gepland. Op zaterdag 17 augustus vindt weer het altijd in trek zijnde Straf Werk plaats. Straf Werk wordt sinds 2011 georganiseerd in het Havenpark. Deze locatie vind je bij Westpoort nabij het bedrijventerrein Sloterdijk in Amsterdam. Straf Werk is een van de zomerfestivals die zich richten op de housescene. Hier kan je heerlijk uit je plaat gaan op die wat diepere house sound. Straf Werk heeft een zestal aan stages. Onder andere DJ groep ANOTR, Hot Since 82 en Kölsch behoren tot de artiesten voor deze jaargang.

Tickets kosten 52,50 euro en je haalt ze op de site van Straf Werk.

Elrow Town

Er zijn meer zomerfestivals die georganiseerd worden bij Havenpark nabij Sloterdijk in Amsterdam. Op zaterdag 7 september kun je hier terecht voor Elrow Town. Elrow Town wordt op meerdere data in meerdere landen. Na onder andere Engeland en Antwerpen in België is het aan het eind van de zomer de beurt aan Amsterdam. Je kunt op Elrow Town terecht voor de heerlijke foodtrucks en er zijn areas waar je met je vrienden in teams spellen kunt spelen. Natuurlijk kan er ook flink gedanst en gefeest worden. De line-up moet nog bekend gemaakt worden, maar op voorgaande edities waren er artiesten als Jamie Jones, Hot Since 82, Irdis Elba en de Menendez Brothers te vinden.

Je koopt tickets voor Elrow Town vanaf zo’n 53 euro en je vindt ze op de site van Elrow.