We hebben 2020 nog maar net afgetrapt of de eerste kriebels voor de zomer beginnen al te komen. Met kriebels doelen we vooral op de festivalverlangens. Langzaam maar zeker worden de eerste line-ups gepresenteerd en rijst de vraag: waar gaan we dit jaar heen? Laten we je een handje helpen en je voorzien van het volgende advies: zet Electric Castle maar bovenaan je festivallijst van 2020. Een unieke beleving vol muziek, visual effects en alternatieve kunst, met als klap op de vuurpijl een gruwelijk vette locatie.

Electric Castle 2020

Op zoek naar een tof festival voor jou en je maten in 2020? Eentje met een dikke line-up, goede locatie en een unieke feestervaring? Say no more, Electric Castle is het antwoord. Voor dit toffe festival laten we de Nederlandse grenzen achter ons en reizen we af naar Roemenië. Het vijfdaagse festival vindt plaats midden in de groene bergen van Transsylvanië. Te midden van dit overweldigende groen staat het Bánffy Kasteel, het hart van dit eclectische festival. In en rondom het kasteel ligt het festivalterrein, voorzien van vele licht- en kunstinstallaties, visual effects en uiteraard, de verschillende podia. Rondlopen op Electric Castle voelt als lopen door een andere wereld, eentje waar je niet meer weg wil.

Electric castle

Veel meer dan muziek

Natuurlijk valt of staat een festival met een goede line-up. Wat dat betreft hoeven we ons bij Electric Castle dan ook geen zorgen te maken. Met artiesten als Twenty One Pilots, Foals en The Neighbourhood als eerste namen kunnen festivalgangers zich ook dit jaar weer opmaken voor héle dikke optredens. Maar waarom daar stoppen, moeten ze in de organisatie hebben gedacht. Naast het brede aanbod van muziek (van hiphop en drum & bass tot aan rockmuziek) zijn er nog tal van randprogramma’s die de ervaring compleet maken.

Wat jij je daar bij voor moet stellen? Denk aan films, een potje beachvolley, een gaming area, een gigantisch reuzenrad of een complete circusshow van Cirque du Soleil. Nieuw sinds vorig jaar zijn de toffe 3D-projecties en lichtinstallaties die het kasteelgebied omtoveren tot een surreëel geheel. Ochtend, middag, avond en de diepste uren van de nacht: je hoeft je geen seconde te vervelen op het Electric Castle terrein.

37579446_1769381573176577_5610778158316912640_o electric-castle-palm-manman 37573068_1766773613437373_382379478073999360_o

Van alle gemakken voorzien

Heb je zin in de zomer maar zie je stiekem al weer een beetje op tegen het kleffe festival-eten en de helse tocht over de veel te drukke camping op zoek naar jouw tentrits? Niet nodig. Wat betreft eten kun je je geluk op Electric Castle niet op. Oesters, mosselen, Koreaanse buns, burgers of verse pizza’s; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te krijgen. Last van keuzestress of simpelweg een oneindige honger? No problem, je zit in Roemenië, waar eten voor een prikkie over de toonbank gaat.

Naast goed eten is er nog een andere primaire behoefte: slaap. Ook al zou je met het uitgebreide programma het liefst non-stop doorgaan, zo nu en dan zal er toch even een paar uur geslapen moeten worden. Je kunt het jezelf zo luxe maken als je wil. Net als naar ieder ander festival kun je met je tentje onder de arm het terrein op wandelen. Zie je het niet zo zitten, dit gezeul met je halve zolderopslag, dan kun je kiezen voor een pre-pitched tent. Wil je het helemaal op de verzorgde tour gooien, ga dan voor een Dream Tent, op de festival-glamping. Deze tipi is voorzien van heerlijke matrassen, dekens een nachtkastje en licht. Te midden van al deze opties vind je een Lidl voor de nodige boodschappen, een vuurplaats voor het grillen van je avondmaal en meer dan voldoende sanitaire voorzieningen.

Transsylvanië, here we come

Kortom, Electric Castle heeft alles in zich om jou en je vrienden een paar onvergetelijke dagen te bezorgen. Van 15 – 19 juli 2020 staat alles in het teken van toffe muziek, vette shows, heerlijk eten, goed slapen en rondstruinen over dit unieke en idyllische festivalterrein. Bedenk je daarbij ook nog even dat het in Roemenië zo rond deze tijd van het jaar ongeveer 25 graden is en een budgetvriendelijker festival haast niet te bedenken is, en het plaatje is compleet. Wil je meer lezen over Electric Castle, of wil je meteen door naar het boeken van tickets, kijk dan even op de site van Festival.Travel. Zij bieden meerdere reisopties aan vanuit zowel Nederland, als België.

 

dUymavUA HewII3nw vn6F4Tlw