Het is dat we op dit moment niet echt makkelijk naar Amerika kunnen reizen, maar anders waren meerdere mannen hier graag bij geweest. Rapper Rami Even-Esh (bekend als Kosha Dillz) organiseert namelijk het allereerste ‘Bald Fest’, een festival voor kale(nde) mannen. 

Het kale taboe

Vrouwen zijn er bang voor om grijs te worden, en mannen vinden het op z’n zachtst gezegd vrij a-relaxed om de eerste kale plekken op hun hoofd te ontdekken. De welbekende haartransplantaties in België of Turkije zijn niet voor niets zo enorm in trek. Maar waarom eigenlijk? Dit was rapper Rami Even-Esh ook niet helemaal duidelijk, kaal worden hoort namelijk bij het ouder worden. Het wordt nu alleen als een soort taboe geïnterpreteerd door de maatschappij. En al helemaal door de New York Fashion Week die ook medio september plaatsvindt.

Het festival voor kale mensen

Om die reden wil Rami Even-Esh de perceptie van het kaler worden veranderen door een festival te organiseren, alleen voor mensen die hun haar verliezen of al zijn verloren. Het festival vindt plaats in New York City, op 13 september. Bald Fest draait om je lot omarmen en het proces van ouder worden als iets moois zien. Oh ja, en om juist de dingen die je niet hebt (lees: haar) te vieren. Er worden dan ook Bic Razors weggegeven, om het kale koppie helemaal kaal te houden. 

Een goedkoop feestje

Tickets voor Bald Fest worden verkocht voor het luttele bedrag van achttien dollar en zijn van tevoren verkrijgbaar, maar ook tijdens het festival voor kale mensen zelf.