Ferrari is niet het allereerste automerk met het idee om een elektrische auto te maken, maar dat neemt niet weg dat het erg gaaf is dat Ferrari toch nu een elektrisch model op de markt gaat brengen. Het gaat om de Ferrari SF90 Stradale. Het is een hybride model, dus beter voor het milieu dan de andere modellen.

Prachtige Ferrari SF90 Stradale

Als je de auto voor de eerste keer ziet, zul je niet meteen denken dat het gaat om een elektrisch model. Het uiterlijk van de auto laat meteen zien dat het een echte Ferrari is. De auto ziet er sportief uit en is aan de binnenkant erg comfortabel. Ook lijkt het interieur wel een beetje op een raceauto, maar dat maakt het ook juist vet.

Ferrari SF90 Stradale

Snel en milieuvriendelijk

Allereerst is de auto milieuvriendelijk. Onder de motorkap ligt een V8 motor met daarbij drie verschillende accu’s. Het zorgt ervoor dat de auto zowel gebruik kan maken van brandstof als elektriciteit. De auto is ontzettend snel op hoge snelheid, mede doordat er een elektrische motor in de auto zit. De topsnelheid van de Ferrari SF90 Stradale is 340 kilometer per uur. Je kunt dus lekker op de snelweg racen, natuurlijk wel in Duitsland.

Ferrari SF90 Stradale

Supercar Blondie

Inmiddels zul je Supercar Blondie wel kennen. Haar echte naam is Alexandra Mary ‘Alex’ Hirschi. De blonde dame komt uit Australië en is bekend geworden door de video’s die ze maakt over auto’s. Sinds dat ze deze video’s op social media deelt, heeft ze ruim voldoende inkomsten om er van te kunnen leven. Ze test veel verschillende auto’s, zo ook de nieuwe Ferrari SF90 Stadale. Ze is erg enthousiast over de auto en heeft een ook een leuke video over gemaakt. Het is zeker de moeite waard om deze auto goed te bekijken, zodat je een beter idee krijgt van een elektrische Ferrari.

Er hangt wel een aardig prijskaartje aan deze auto. In totaal moet er minimaal een bedrag van 507.000 Amerikaanse dollars worden betaald om de auto te kunnen bemachtigen. Dat is een aardig bedrag, maar dan heb je ook wel een echt beest in het bezit!