Als je geen budget hebt voor ene nieuwe Ferrari, dann zijn er grofweg twee opties. Of je gaat aan de haal met een knappe tweedehands, of je spreekt je creativiteit aan en je zet zelf een Ferrari in elkaar. In dat laatste geval is het te hopen dat de Italianen er geen lucht van krijgen. Zelfs een kunstig vormgegeven replica werkt namelijk op de Italiaanse zenuwen.

Ferrari is woest

Voor een knappe namaak Ferrari waren het even moeilijke tijden, althans voor de verkoper van de bewuste replica. Het Italiaanse automerk wil namelijk onder geen beding dat er wagens rondrijden die ook maar iets weg hebben van het Zuid-Europese snelheidsmonster. Men haalt in dat geval alles uit de kast voor het heilige doel: vernietiging van de vierwieler.

Italianen hebben niks met een Ferrari imitatie

Terwijl een goede imitatie vaak wordt gezien als het ultieme compliment, denken de Italianen daar net even anders over. Eerder wilde men al een andere replica van de aardbodem doen verdwijnen en nu duikt er doodleuk nog een replica op. Dit keer is het een nagemaakte 365 Daytona Spider. De wagen heeft als basis een Chevrolet Corvette C4 en alhoewel het verdacht veel weg heeft van een Ferrari is het dat bij nadere inspectie niet. Wat wel frappant is, is dat dit model bij dezelfde handelaar te koop stond. Je zou dus denken dat je niet voor een tweede keer de ongewenste aandacht van Ferrari over je afroept. Toch gebeurde dat en ook nu ging het feest voor Ferrari niet door.

Ferrari imitatie

Te weinig overeenkomsten

Nu is het nog altijd zo dat niet alles wat op een Ferrari lijkt, ook voldoende overeenkomstenĀ  heeft. Volgens de rechter die zich over het Italiaanse verzoek boog, waren de overeenkomsten minimaal en de verschillen duidelijk aanwezig. Jammer dus voor de Italianen, maar van vernietiging van de wagen kon dus geen sprake zijn. Kortom, geen schending van het auteursrecht en dus konden de dure Ferrari advocaten weer linea recta omkeren.

Meer beelden en informatie over de rechtszaak? Kijk hier voor de volledige uitspraak.

Bron: Quote.
Beeld: Rechtbank Amsterdam.