Cars & Bikes

Ferrari F8 Tributo: hoor die V8 hier op volle toeren

Ferrari F8 Tributo

Dit is er eentje in de categorie ‘beter laat dan nooit’. Hoewel je zoiets eigenlijk met de lancering zou verwachten, of liever nog eerder, kun je hieronder eindelijk de officiële trailers van de Ferrari F8 Tributo checken. Zie ze als de kers op de taart, waar wij de taart eerder al hebben aangesneden met wat foto’s en het spotten in Londen!

Hoor nu die V8-motor maar eens brullen:

Watch on YouTube

Hoewel het er natuurlijk allemaal al vrij soepeltjes uitziet, kun je hier ook nog eens de Aerodynamics ervaren:

Watch on YouTube

Ferrari F8 Tributo

Even voor de duidelijkheid, we hebben het hier over een Ferrari met de krachtigste V8 die het merk ooit in een auto heeft gegooid. De 3,9-liter V8 levert namelijk een brullende 720 pk en 770 Nm koppel. Mede hierdoor sprint de F8 in 2,9 tellen naar een snelheid van 100 km/u en in 7,8 seconden naar de 200 km/u. Ergens eindigend op een topsnelheid van 340 km/u! Ook het gewicht helpt hier een handje bij mee. Met 40 kilo minder op de weegschaal (dan de 488 GTB) toont de nieuwe Italiaan zich in bloedvorm. In vergelijking met zijn voorganger is de aerodynamica met 10% verbeterd.

Los van het kleinere stuurwiel hebben de Italianen weinig gewijzigd aan het interieur. Desalniettemin zouden wij het niet erg vinden om meer te zien van deze prachtige auto.