Domeinen Roerende Zaken verkoopt goederen die overheidsdiensten niet meer gebruiken óf goederen die in beslag genomen zijn en door de rechter verbeurd zijn verklaard. Daar zitten soms prachtige pareltjes tussen. Zoals deze matrode Ferrari 599 GTB Fiorano.

In beslag genomen Ferrari

Op de website van Domeinen verschenen wederom interessante voertuigen, waaronder twee brute Ferrari’s. Een blauwe 430 Scuderia en een matrode 599 GTB Fiorano uit 2008. Dit is niet de originele kleur van de auto, aangezien Ferrari niet aan matte kleuren deed in die periode. Origineel was de Ferrari Fiorano zilvergrijs. Vaak is onbekend hoe de auto bij Domeinen is terecht gekomen. In dit geval weten we het wel.

Witwaspraktijken bij autobedrijf

De Ferrari werd vorig jaar september in beslag genomen bij het autobedrijf Ficus in het Limburgse Panningen. Het vermoeden is dat er via internationale constructies crimineel geld wordt witgewassen bij het autobedrijf. Hierdoor kregen ze een bezoekje van de FIOD. Zijn namen een aantal peperdure auto’s in beslag, waaronder de Ferrari 599. Zo’n acht maanden later kun jij eigenaar worden van deze wagen via Domeinen.

Specificaties Ferrari 559 GTB Fiorano

Deze versie van de Ferrari 599 is geleverd van mei 2006 tot september 2011. Onder de motorkap ligt een brute V12-motor die 620pk en 608Nm genereert. Hierdoor scheurt de bolide in slechts 3,7 tellen naar de 100 kilometer per uur. Waarschijnlijk maakt de auto een hoop lawaai, want dit exemplaar lijkt voorzien van de HGTE-uitlaten. De laatste nieuwprijs van de Ferrari bedraagt 351.823 euro.

Het kan zo zijn dat er wat mankeert aan de Ferrari. Domeinen Roerende Zaken is namelijk geen garage- of herstelbedrijf en controleert niet of alles naar behoren functioneert. Mocht je geïnteresseerd zij in de Ferrari 599 GTB Fiorano. Neem dan een kijkje op de website van Domeinen.

Beeld: Domeinen Roerende Zaken.
Bron: Autoblog.