Onlangs verraste Ferrari alle aanwezigen op het Ferrari Finali Mondiali-event. Het Italiaanse automerk presenteerde plots de Ferrari Daytona SP3. Een wonderschone opvolger van de Monza SP1 en SP2.

Ferrari heeft een geweldige verrassing

Op het circuit van Mugello vond onlangs het Ferrari Finali Mondiali-event plaats. Hierbij kunnen genodigden een rondje rijden over het circuit in hun favoriete Ferrari. Dit jaar het Ferrari zelf nog een verrassing meegenomen. Ineens toverden ze een nieuwe Ferrari Daytona SP3 onder het doek vandaan. Een aangename surprise.

Ferrari Daytona SP3

Ferrari Daytona SP3

Waarom Daytona? Net zoals ‘Monza’ heeft ‘Daytona’ ook een belangrijke betekenis voor het automerk. De Ferrari Daytona SP3 verwijst naar de iconische overwinning tijdens de 24 Uren van Daytona in 1967. Tijdens die welbekende race pakten de 330 P3/4, de 330 P4 en de 412 P allemaal een podiumplek. Reden genoeg om je nieuwe beauty te vernoemen naar deze geweldige race.

Ferrari Daytona SP3

Snelheid, kracht én de looks

Dat de nieuwe Ferrari Daytona SP3 er beeldschoon uitziet, dat is één ding wat zeker is. Maar van zo’n nieuwe Ferrari verwacht je natuurlijk meer dan alleen een mooi uiterlijk. Gelukkig zit er onder de motorkap ook genoeg moois. Een 6,5-liter V12 middenmotor loopt op tot wel 840 pk en je zit binnen 2,85 seconden op de 100 kilometer per uur. Daarnaast is de wagen geïnspireerd op een aantal succesvolle sport prototypes van het merk. Dus er zitten hier en daar nog wat vlugge technische snufjes verborgen. Stoelriemen vast en gassen maar!

Ferrari Daytona SP3 1 Ferrari Daytona

Er komen slechts 599 exemplaren op de markt. Wanneer de Ferrari Daytona SP3 te koop is en hoeveel-ie gaat kosten, is nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het nog wel eventjes duren en loopt de verkoopprijs de tonnen in. Wij vinden het in ieder geval een prachtauto, wat vind jij ervan?

Niet overtuigd? Dan is de limited edition Ferrari V12 misschien wel wat voor jou.