Het Formule 1 seizoen gaat komende zondag van start. Dit betekent dat er weer veel Nederlanders iedere zondag middag vol spanning voor de buis zullen zitten. En waarom Nederlanders? Juist, voor Max Verstappen. Onze held heeft afgelopen jaar een uitstekend eerste seizoen gereden. Hij wist te verassen door te doen wat anderen niet durfden. Hij zorgde ervoor dat men vol spanning bleef kijken en dit leverde verassende uitslagen op.

Het begin van een mooi seizoen

Alle ogen waren al op Max gericht omdat hij vorig seizoen met 17 jaar de jongste debutant aller tijden was binnen de Formule 1, toen nog rijdend voor Toro Rosso. Ook dit seizoen begon Max bij het team van Scuderia Toro Rosso en wist hij meerdere malen punten te pakken. Op 5 mei 2016 maakte Red Bull Racing bekend dat Max Verstappen de plek van Daniil Kvyat overnam, de reden was dat Daniil Kvyat de druk niet aan kon.

De jongste winnaar én eerste Nederlander ooit van een Formule 1 Grand Prix

Tijdens de kwalificatie van Spanje wist Max een P4 te bemachtigen en de rest is natuurlijk geschiedenis. Voordat Max Verstappen de namen wist van iedereen die aan zijn Red Bull-auto werkt, won hij al een race.

Op zondag 15 mei, won hij de race en werd hij, met een leeftijd van 18 jaar, zowel de eerste Nederlander als de jongste winnaar ooit van een Formule 1 Grand Prix.

De Crash in Monaco

Verstappen rijdt altijd net over de grens, dat werd hem in Monaco fataal.

De inhaalrace van Max tijdens de GP van Brazilië

Toen Max de GP van Spanje won was dat natuurlijk geweldig, maar wat was het waanzinnig toen max twee weken geleden in de regen van P16 naar P3 reed.

Max Verstappen was dit seizoen één keer de winnaar en wist viermaal tweede en tweemaal derde te worden. Dat Max kan rijden is natuurlijk bekend, maar vooral zijn strijdlust en zijn mooie inhaalacties maakt het een genot om naar Max te kijken.

Formule 1-eindstand 2016

  1. Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas 385
  2. Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas 380
  3. Daniel Ricciardo Red Bull Racing 256
  4. Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 212
  5. Max Verstappen Red Bull Racing 204

Verstappen heeft de autosport in Nederland weer op de kaart gezet en wij hopen dat hij het het niveau komend seizoen naar een nog hoger niveau kan tillen. Als mooie kroon op deze ongelofelijke prestatie werd hij ook nog eens uitgeroepen tot sportman voor het jaar.

In dit grappige filmpje zie je dat volgens Verstappen en Ricciardo het seizoen wel weer mag beginnen.