Cars & Bikes

Audi tilt RS6 naar hoger niveau: Autofabrikant hint op “extreme” RS6

extreme audi rs6

Audi heeft goed nieuws voor alles en iedereen die de Audi RS6 liefheeft. De autofabrikant hint namelijk op een "extreme" Audi RS6.

Goed nieuws voor liefhebbers van de Audi RS6

Audi heeft een spannende aankondiging voor de liefhebbers van de legendarische RS6. Het merk geeft namelijk een hint naar een “extreme” nieuwe speciale editie van de RS6. De RS6 is al een icoon op zich, maar Audi wil deze keer nog een stap verder gaan. De nieuwe speciale editie zal naar verwachting een verhoogd vermogen en versnelling hebben ten opzichte van de standaardversie.

Altijd al populair

De RS6 is altijd al populair geweest en heeft een speciale status als het bekende model van Audi. Met deze nieuwe speciale editie wil Audi de populariteit en het prestige van de RS6 benadrukken. Het merk heeft plannen om de auto nog sterker, meer prestatiegericht en sneller te maken. De RS6 zal echter nog steeds een auto zijn die je elke dag kunt gebruiken. Dat terwijl hij ook indrukwekkende prestaties kan leveren wanneer dat nodig is. De perfecte afwisseling is dus zeker mogelijk.

“Je ziet dat we ons portfolio aan het aanscherpen zijn”, vertelt divisie baas Sebastian Grams hierover tijdens het 40-jarig jubileum van Audi Sport. “We proberen altijd het maximale uit de technologie te halen. Zo daag ik mijn R&D-afdeling uit. We kunnen nog verder gaan. We kunnen de auto nog sterker maken.”

In 2024 zal Audi ook een verbrandingsmotorauto onthullen, samen met zijn eerste elektrische auto gebaseerd op het PPE-platform. Dit toont aan dat Audi blijft investeren in zowel brandstof als elektrische aandrijflijnen, zodat liefhebbers van beide varianten kunnen genieten van de RS6.

RS6 GTO-conceptauto

Als we naar de RS6 GTO-conceptauto uit 2021 kijken, kunnen we aanwijzingen vinden over het ontwerp van de aankomende extreme RS6. De conceptauto had een opvallende retro-rood-witte livery, velgen in trackstijl en aërodynamische carrosserie-elementen. Het interieur van de conceptauto was gestript en voorzien van een kooi en kuipstoelen. Hierdoor kreeg het een echte raceauto-uitstraling.

Audi blijft innoveren en verbeteren, zodat de RS6 zijn positie als icoon in de autowereld behoudt. Of je nu een fan bent van verbrandingsmotoren of elektrische auto’s, Audi heeft voor elk wat wils in petto. Wij zijn erg benieuwd wat Audi uiteindelijk op de markt gaat brengen en voor welke prijs.