Mocht je nog steeds neer kijken op luxe jachten met een prijskaartje van een paar miljoen, dan hebben we speciaal voor jou nog een leuk nieuw speeltje gespot. Je moet immers wat met je vermogen en waarom zou je jezelf moeten beperken tot supercars en Rolex herenhorloges als je voor een paar miljard ook een fijne combinatie van een jacht en onderzeeër kan kopen? Verschil moet er eenmaal zijn. Kortom, als je even 2.3 miljard dollar kan aftikken word je de trotse bezitter van een meer dan uniek vaartuig.

Extreem duur jacht

De naam van het bijzondere concept is al vrijgegeven: de Migaloo. Het is één van de drie modellen die zijn voortgekomen uit het brein van Christian Gumpold. De Oostenrijker heeft naar eigen zeggen een gat in de markt gevonden voor liefhebbers van extreem dure vaartuigen. Blijkbaar is een ‘gewoon’ exclusief jacht dus niet exclusief genoeg. Om potentiële kopers over de streep te trekken kan de echt miljardair ook kiezen voor een bijzonder leuke optie in de vorm van een eigen eiland. De meerprijs is in dat geval 1 miljard dollar.

Migaloo: jacht annex onderzeeër

Nu moet je wel wel echt iets bijzonders in huis hebben om een jacht van 2.3 miljard dollar aan de man te brengen. Christian Gumpold denkt dat zoiets wel gaat lukken. Gumpold legt de focus bij het concept in ieder geval op twee belangrijke punten: privacy en veiligheid. Daarnaast zijn de specs zou indrukwekkend dat je als rijke stinkerd wel het gevoel moet krijgen dat je niet zonder zo’n bootje kan. In de onderzeemodus kun je namelijk 457 meter diep gaan, is geen enkele stroming te veel en is de inrichting onwerkelijk mooi.

Denk aan voldoende proviand

Volgens de Oostenrijker moet je zelfs in staat zijn om weken lang van huis te blijven mits je genoeg proviand in hebt geslagen. Eerlijkheidshalve denken we dat zoiets geen punt zal zijn, als je namelijk zonder met je ogen te knipperen 2.3 miljard kan aftikken, kun je ook wel wat voedsel inslaan voor een gedenkwaardige tocht onder water.

2100 vierkante meter leefruimte

Voorlopig zijn er in ieder geval drie variaties bedacht. Zo is de 283 meter lange Behemoth M7 het exclusiefste model. Dan heb je dus plek voor twee mini-onderzeeërs, een aantal jetski’s, twee landingsplatformen voor je helikopter en 2100 vierkante meter leefruimte. Een handige indeling zorgt ervoor dat je met 36 personen tegelijk kan dineren, bovendien heb je de beschikking over een aantal zwembaden en jacuzzi’s en kun je ter vermaak kiezen uit een paar bioscopen en kun je een bezoek brengen aan diverse bars aan boord.

Niet leuk? Je kan er ook een eiland bij kopen

Mocht je serieus geïnteresseerd zijn, maar is alleen een jacht niet leuk genoeg, dan kan je voor 1 miljard dollar nog een kunstmatig eiland erbij kopen. Het Kokomo Ailand is eigenlijk qua mogelijkheden een kopie van de boot en is 117 meter lang. Je breidt in dat geval je imperium uit met een paar beachclubs, fitnessruimtes en nog meer bars. Onder water dineren wordt dan ook mogelijk zodat je met een beetje geluk het zeeleven van dichtbij kunt bekijken.