Een dagje Den Haag mag deze zomer niet ontbreken in de agenda. Met een bruisende binnenstad en het strand om de hoek, kun jij hier heerlijk lange zomeravonden vertoeven. Om jouw tijd in Den Haag helemaal compleet te maken, selecteerden wij de spots waar je het leukste kan eten en drinken.

Millers Beach 

Is dit geen romantiek? Begin je stranddag met een ontbijt date in het zand en een tafel gevuld met croissants en versfruit. Millers Beach is al 6 jaar de plek waar je heerlijk kan genieten met een geweldig uitzicht op de Noordzee.

Als je eenmaal hier zit wil je niet meer weg! Gelukkig hoeft dat ook niet, want Millers Beach is open tot 23:00. Deze zomer kun je er barbecuen aan tafel, dus dat betekent veel gezelligheid terwijl je biefstuk voor je wordt gegrild.

Locatie: Tussen Scheveningen en Kijkduin bij strandslag 7
Openingstijden: elke dag van 9:00 – ca 23:00 uur
Reserveren: 070 4 48 10 20 of info@millersbeach.nl 

Hudson Kijkduin 

Eenmaal in Den Haag ontkom je niet aan het bakkie pleur met bijbehorende gebak. De beste spot is Hudson Kijkduin dat ligt aan de Boulevard van de charmante badplaats Kijkduin. Hier kun je eindeloos genieten van het zonnige terras met uitzicht over de duinen.

De innerlijke cowboy vindt zijn plek bij het Amerikaanse restaurant Hudson. Het interieur heeft iets Westerns, waar de kaart in de avonduren op inspeelt met een borrel, een high wine of diner.

Locatie: Boulevard Kijkduin
Openingstijden:elke dag vanaf 10:00 uur
Reserveren: 070 3 23 69 50 of Kijkduin@restauranthudson.nl

Grandcafé Xieje

Sinds 1999 een Haags begrip voor de studenten en het bedrijfsleven. Xieje is een gezellig grand café met een betaalbare kaart en zeer goed eten. De eigenaar bedenkt iedere week een nieuwe daghap, dus woon of kom je vaker in Den Haag dan word je altijd verrast.

Foodtip! Ga voor de drie mini burgers. Kijk maar:

Om de maand word hier de Xieje’s Pub Quiz georganiseerd, de gezelligste kroegavond van Den Haag die je niet wilt missen.

Locatie: Leeghwaterkade 190
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:30 – ca 24:00 uur (zaterdag/zondag gesloten)
Reserveren: 070 4 02 33 14 of info@xieje.nl

Eetcafé Cloos

Gelegen aan het gezelligste Plein van Den Haag vind je Eetcafé Cloos. Met invloeden uit Italië, biedt Cloos een ruime keuze aan voorgerechten, verse vis-, vlees-, pastagerechten en feestelijke nagerechten. Dit café is uitgegroeid tot een echt begrip in Den Haag!

Uren borrelen op het terras waar het heerlijk mensen kijken is. Wij hebben de premier Rutte gespot!

Daarnaast verandert Eetcafé Cloos iedere vrijdag en zaterdag in een danscafé. Na het eten kun je dus prima nog een rondje doen!

Locatie: Plein Den Haag
Openingstijden: Zo – Do : 10:00 – 01:00 uur, Vr – Za  : 10:00 – 03:00 uur
Reserveren:070 3 63 97 86 of info@eetcafecloos.nl

Millers Den Haag 

Overdag is Millers één van de betere Haagsche grand cafés voor heerlijke koffie en gebak in de ochtend, een ontspannen of snelle (zaken-) lunch in de middag en een gezellige borrel met gevarieerde wijn- en biteskaart om de dag mee af te sluiten.

In de avond uren is Millers een restaurant waar je kunt plaats nemen in comfortabele banken en uitgebreid kunt genieten van wijn-spijs combinaties. Het interieur is zeer stijlvol, retro sjiek, waardoor je waant in de Great Gatsby. Een avondje als Leonardo door het leven kan hier! Zo word je volledig op je wenken bediend met een uitgebreide Internationale a la carte kaart geïnspireerd op basis van de klassieke Franse/Italiaanse keuken met Aziatische invloeden. Door de sommeliers worden bij de gerechten bijpassende wijnen geserveerd om zowel de smaak van de gerechten én de wijn optimaal te kunnen beleven.

Naast a la carte speelt Millers in op seizoensgerechten, zo worden er in de maand juni gamba’s geserveerd en in juli en augustus mosselen.

Locatie: Plein Den Haag
Openingstijden: Zondag t/m woensdag: 10.00 – 01.00 uur, Donderdag: 10.00 – 04.00 uur, Vrijdag en Zaterdag: 10.00 – 04.30 uur
Reserveren:070 3 63 97 86 of info@millersdenhaag.nl

De Tijd Bar & Grill 

De beste steak van Den Haag eet je hier! Wij hebben het vlees getest van De Tijd. Om 16:00 uur zetten de mannen de Mibrasa houtskoolgrill aan waar de dry aged meat wordt dichtgeschroeid. Zo wordt het geserveerd met  seizoensgroente, heerlijke verse frieten en voor de wijnliefhebber een goede Italiaanse Barolo.

Dit is de ideale plek om lekker met je vrienden uit eten te gaan. Er wordt goed voor je gezorgd, de chefs geven je smaaksensaties en je kan doorrollen naar de Cloos of Millers voor een dansje.

Locatie: Plein Den Haag
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 10.00 – 01.00 uur, Vrijdag en Zaterdag: 10.00 – 03.00 uur, Zo : 11:00 – 00:00 uur
Reserveren:070 3 46 46 12 of  info@grandcafedetijd.nl

Millers Cocktail Kitchen

We gaan nog lang niet naar huis! Wie eenmaal deze bar vindt is verkocht, want hier worden de meeste lekkere drankjes gemaakt van het plein in Den Haag. De bar geeft een Aziatisch gevoel met een Haags tintje. Het is erg sjiek, maar de cocktails zijn zeer goed te betalen.

De cocktailkaart van Millers Cocktail Kitchen bevat ruim 60 verschillende cocktails inclusief speciale ‘premium cocktails’. De premium cocktails zijn afgestemd op de verschillende Aziatische gerechten. Zo wordt de ‘Asian Bloody Whiskey’ Cocktail gecombineerd met de ‘Moo Ping’, de in oestersaus gebakken varkenshaas-spiesjes. Ook op het menu: de ‘Drunken Grilled Pineapple’ cocktail in combinatie met de ‘Gua Bao JI’, pulled chicken en Koreaanse Chili.

Locatie: Plein Den Haag
Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag: 16.00 – 01.00 uur, Vrijdag en Zaterdag: 16.00 – 04.00 uur
Reserveren:070 3 62 90 43 of info@millersdenhaag.nl
 

Burrata 

New in town! Dit Italiaanse restaurant is gelegen aan het Goudenregenplein in Den Haag. Zoals de naam al doet vermoeden eet je hier een heerlijke Burrata. Alle gerechten zijn gemaakt van pure producten en dagelijks vers. Dit is een Italiaan zoals je hem nog niet kende.

Naast het gezellige restaurant beschikt Burrata over een exclusieve Enoteca, wijnopslag, gelegen in de kelder van het restaurant. Burrata brengt hierbij de Italiaanse wijncultuur geheel naar Den Haag.

Tip! Buratta organiseert iedere laatste donderdag van de maand Aperitivo. Een avond met cocktails, Italiaanse hapjes en DJ van 17:00 – 20:00 uur

Locatie:Goudenregenplein. Den Haag
Openingstijden:Openingstijden: maandag tm woensdag : 17:00 – 00:00 uur, Donderdag tm zaterdag : 16:00 – 01:00 uur, Zondag : 16:00 – 00:00 uur
Reserveren:070 8 87 45 65 of info@pizzaburrata.nl