Cars & Bikes

Privédetective vindt in Engeland gestolen Aventador terug in Nederlandse parkeergarage

gestolen lamborghini aventador svj

Ja, je leest het goed. Een aspirant Sherlock Holmes heeft zich laten gelden en een in Engeland gestolen Lamborghini Aventador teruggevonden in een Nederlandse parkeergarage.

Van Groot-Brittanië naar Nederland

Een gestolen Lamborghini Aventador SVJ is op bijzondere wijze teruggevonden in Nederland. De sportwagen is officieel eigendom van een Britse eigenaar. Toch werd de auto, zonder eigenaar in de buurt, aangetroffen in een Amsterdamse parkeergarage. Het opmerkelijke aan de vondst is dat de auto was uitgerust met een GPS-tracker. Hierdoor kon de locatie worden achterhaald.

Gestolen Lamborghini Aventador teruggevonden

De gestolen Lamborghini Aventador was gehuurd door een Nederlander, maar deze persoon had niet betaald en de auto niet teruggegeven aan de verhuurmaatschappij. Dit leidde tot de inzet van een privédetective. Hij moest de vermiste Aventador gaan opsporen. Na een grondig onderzoek wist hij de locatie van de gestolen auto te achterhalen.

De Lamborghini Aventador SVJ stond op de onderste verdieping van een parkeergarage in Amsterdam. Er werd een bergingsbedrijf ingeschakeld door de Nederlandse politie. Dit bedrijf had de taak om de gestolen auto te verwijderen. Met veel voorzichtigheid werd de dure auto in beslag genomen als bewijsmateriaal.

Dader nog op vrije voet

Hoewel de auto werd teruggevonden, is het nog niet bekend of de dief is gearresteerd. Het onderzoek naar de identiteit van de dader loopt nog. De politie doet er alles aan om de verantwoordelijke persoon op te sporen en te arresteren.

Dit bijzondere verhaal belandde natuurlijk ook in de media. Veel kranten en televisieprogramma’s pakte het nieuws op. Het RTL-programma Politie Landelijke Eenheid In Actie besteedde aandacht aan deze zaak. In het programma werden de details van de opsporing en de inbeslagname van de gesloten auto goed en uitgebreid in beeld gebracht.

Het succesverhaal van deze teruggevonden sportwagen laat zien hoe moderne technologieën kunnen bijdragen aan het bestrijden van diefstal. Het maakt onze straten een stuk veiliger. Het is te hopen dat de eigenaar van de Lamborghini snel herenigd wordt met zijn mooie sportwagen en dat de dader zijn verdiende straf krijgt.

Beeld: Bergnet.