Eerlijk is eerlijk; een lege telefoon is erger dan een zombie Apocalypse. Daarom kun je maar beter een telefoon hebben langer dan een paar uur meegaat. Met de toename in ons telefoongebruik is dit echter een lastige opgave, dachten we. Totdat we hoorden over het Franse bedrijf Avenir Telecom. De knappe koppen daar hebben een nieuwe super-smartphone ontwikkeld die een enorme batterij van 18.000 mAh bevat – voldoende om 100 uur muziek van stroom te voorzien!

Energizer Smartphone

Om nog maar even door te gaan; op stand-by gaat ‘ie tot wel 50 dagen mee en de mobiel kan zelfs gebruikt kan worden als een powerbank voor andere apparaten. Nokia wie? Dit is by far ‘krachtigste batterij ter wereld’. Bovendien heb je door de ‘snel opladen’-functie weer een volle batterij in 8 uurtjes. En alsof dat nog niet genoeg was, het hebbedingetje heeft ook nog eens drie camera’s, een 6,2-inch LCD-scherm en 6 GB RAM. Bovendien schijnt hij de naam ‘smartphone’ ook nog behoorlijk eer aan te doen.

Krankzinnig klinkt het bijna toch? Want hoe kan zo’n nieuwe speler concurreren met de paradepaardjes van Apple, Samsung en Huawei? Simpel, gewoon in omvang wat forser zijn! Het donkerblauwe gevaarte heeft een dikte van maar liefst 18 mm, wat ongeveer de grootte is van drie-en-een-halve iPhones. Toch nieuwsgierig? In juni gaat ie in de verkoop met een prijskaartje van slechts 600 euro.