Rijk worden is vaak een kwestie van geluk hebben en in veel gevallen red je het zelfs daar niet mee. Kennis van belegging strategieën is volgens de meesten onontbeerlijk om een goed rendement te behalen. Toch zijn er nog altijd beleggers die menen het beter te weten. Elon Musk bijvoorbeeld. De rijkste man ter wereld is echter de beroerdste niet en heeft onlangs zijn beleggingsadvies op Twitter gedeeld. Aan jou dus de keuze wat je ermee gaat doen.

Elon Musk als beleggingsadviseur

De financiële wereld kent vele beleggingsspecialisten en al dan niet zelfverklaarde goeroe’s. Allemaal hebben ze een gemeenschappelijke factor: zij weten hoe het je gaat lukken om echt rijk te worden en de rest zit er gewoon naast. Of dat klopt laten we gemakshalve in het midden, maar één man springt er toch wel bovenuit: Elon Musk. Nu gaan we niet zeggen dat hij het altijd bij het rechte eind heeft, maar het feit dat hij de rijkste man van de hele wereld is pleit wel voor hem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @elonmusk

De strategie van de Tesla baas

De CEO van Tesla en SpaceX is niet alleen een harde werker, hij weet ook hoe je geld moet verdienen. Geeft hij advies, dan luistert men maar al te graag. Zijn strategie om een goed rendement te halen is vrij eenvoudig en heeft veel weg van die andere superbelegger: Warren Buffet. Volg je het advies van Musk op, dan zal je dit op lange termijn geen windeieren leggen, zo is de strekking.

Investeer alleen als je in het product gelooft

In de beleving van Elon Musk heb je maar een leidraad nodig als het gaat om beleggen. Simpel gezegd komt het erop neer dat je enkel zou moeten beleggen in bedrijven die producten maken waar je zelf in gelooft. Die investeringen moet je dan ook gewoon aanhouden tot het moment dat je er eigenlijk niet meer in gelooft. Laat je dus niet leiden door de emotie van de markt en ga je investeringen niet verkopen omdat de markt toevallig een val doormaakt. Het zal je namelijk op lange termijn goed van pas komen volgens de beroemde Tesl- baas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @elonmusk

Social media

Of het advies van Elon Musk echt waardevol is moet nog blijken, maar inmiddels is de bewuste tweet al meer dan 114.000 keer gedeeld en hebben meer dan 1,1 miljoen twitteraars de tweet een like gegeven. Dat laatste geeft natuurlijk aan dat Elon Musk een groot bereik heeft op social media.

De mogelijke reden van het advies

Het advies is echter niks meer dan een vereenvoudigde uitleg van de HODL strategie. Vast houden wat je hebt, zolang je er in gelooft. Warren Buffet doet feitelijk niets anders en is met die tactiek dik miljardair geworden. Toch zijn er mensen die kritisch staan ten opzichte van het advies. Het zou namelijk kunnen betekenen dat Tesla binnenkort met slecht nieuws komt en dat zou de waarde van de Tesla aandelen negatief kunnen beïnvloeden. Mocht dat het geval zijn, dan is de tweet van Musk wellicht bedoeld om beleggers niet zenuwachtig te maken. Een toename van de verkoop van Tesla aandelen zou namelijk de koers nog verder onder druk kunnen zetten.