Er is iets met wielrensters. Op de één of andere manier weten ze onze harten telkens weer te veroveren. Zo ook Elodie Kuijper, voor ons de knapste wielrenster op Belgisch grondgebied. Hoe dat kan? Oordeel zelf maar.

Elodie Kuijper, Hollandse trots in België

In het wielerpeloton springt Elodie Kuijper er gauw uit, ondanks de helm, bril en het pakje dat hetzelfde is als haar ploeggenoten. Hiermee verdedigt ze de Nederlandse trots, want ondanks dat ze in België woont en traint is ze wel degelijk een Nederlandse. Hiermee schaart ze zich in een illuster rijtje van prachtige Nederlandse sporters. De 20-jarige Kuijper voegt zich hiermee namelijk tussen sportprinsessen als Jutta Leerdam en Puck Moonen.

Keuzes voor de toekomst

Het is niet zeker of Elodie Kuijper het lang gaat volhouden als wielrenster op de weg. Niet omdat ze niet goed genoeg is, maar omdat ze ook andere ambities heeft. Voordat ze de weg op ging was ze veldrijdster, wat een andere soort fietsen is en een stuk meer modder met zich meebrengt. Vorige zomer maakte ze een overstap naar wegrijden. Inmiddels is ze weer terug bij waar haar hart écht ligt: veldrijden en mountainbiken. Iets wat ze naar eigen zeggen altijd zal blijven doen. Het fietstalent heeft inmiddels zelfs haar eigen ploeg opgericht.

Niet alleen op het gebied van fietsen doet ze veel, ook aan haar studie werkt ze nog hard. Als psychologiestudent in Antwerpen heeft ze de ambitie om later in de PR van andere sporters te gaan werken. Maar, zoals gezegd, ze is pas twintig jaar oud en heeft dus genoeg mogelijkheden voor zich.

Genoeg belangstelling

Wij zijn niet de eersten die Elodie Kuijper is opgevallen. Maar liefst 74.000 volgers genieten al van de dagelijkse foto’s die ze met ons deelt. Vakantiebestemmingen, fietsgerelateerde foto’s of selfie’s: op elke mogelijke manier kunnen we genieten van de wielrenster. Wel heeft ze al een vriend, dus concrete interesse kan vergeten worden.