Apex, het Britse sportwagenmerk dat supercars produceert, heeft weer een innovatieve sportauto gepresenteerd. De elektrische wagen is zo modern dat er via augmented reality een rij-instructeur in geprojecteerd kan worden. Dit en nog meer zitten in het concept van de supercar die zijn tijd vooruit is.

Supercar met Augmented Reality

De supercar die Apex gepresenteerd heeft krijgt de naam AP-0. Het mooie van dit concept is dat er door middel van augmented reality een virtuele race-instructeur via een holografisch display verschijnt. Die geeft dan aanwijzingen op racecircuits om je rondetijden te verbeteren. Er zijn nog geen afbeeldingen van omdat nog niet precies bekend is hoe de werking van de assistent eruit ziet.

supercar

Nog meer snufjes

Een ander prachtig technisch snufje aan de Apex-0 is dat er op het dak van de auto een lidar zit. Dat is een laser-radar die de directe omgeving in 3D in kaart kan brengen. Apex zegt dat dit tot een level 3 autonomie leidt. Dit zorgt ervoor dat de auto ‘semi-autonoom’ kan rijden, wat betekent dat de handen van het stuur af mogen. De supercar zou zelfs ook goed genoeg zijn voor level 4, wat volledig zelfstandig rijden betekent. Er zitten namelijk ook automatische noodremmen en andere assistentiesystemen in.

Ook nog supersnel

De Apex-0 is een elektrische auto met een accu van 90 kWh. Dit zorgt voor een bereik van 515 km voor de auto die ongeveer 1200 kg weegt. In een kwartiertje kun je de accu van 0 tot 80 procent opladen, omdat hij ondersteund is voor snelladen met 350 kW. Het is dan ook niet alleen een supercar vanwege zijn high-end technische uitrustingen, maar ook de motor is heel sterk. Hij levert namelijk een vermogen van 650 pk en sprinten kan hij als de beste. Snel de 100 km/u halen is geen probleem, dat haalt hij binnen 2,3 seconden. Dat is een stuk sneller dan de eveneens elektrische BMW i3.

supercar