Elektrische auto’s, je ziet ze steeds meer, we beginnen er zelfs aan te wennen. Nu gaan zelfs tuners aan de gang met elektrische motoren. Zo maakt Everrati van de benzineslurpende Land Rover Series IIA een geruisloze elektrische bak.

Een elektrische Land Rover Series IIA

De Land Rover Series IIA is een favoriet van veel Land Rover-fans. Deze wagen heeft gewoon alles wat een Land Rover moet hebben: een robuust uiterlijk, dikke banden, een pick-up met overkapping én natuurlijk de iconische reserveband achterop de bolide. Beter dan dit kan het echt niet worden… of toch wel? Wat nou als we die torenhoge benzinekosten konden laten verdwijnen? Dat is precies wat Everrati heeft gedaan. De tune-garage uit Engeland heeft de brandstofmotor vervangen voor een elektrische. Maak kennis met een elektrische Land Rover IIA. Een klassieker met een nieuw innerlijk.

elektrische Land Rover Series IIA

Elektrisch en toch veel krachtiger

Voor mensen die van het echte geluid houden is dit vast geen pretje, maar misschien wel als we je vertellen dat de elektrische Land Rover Series IIA twee keer zoveel vermogen heeft als de originele versie. De elektromotor levert namelijk 150 pk, dat is toch flink wat voor een elektrische bak. Daarnaast kun je kiezen voor zowel twee- als vierwielaandrijving en rijd je bijna 250 kilometer op één batterij. Dat is net zoveel als een ‘normale’ volle tank in de Land Rover.

Elektrische Land Rover Series IIA

“Elektrische auto’s met de ziel van een icoon”

De oude Land Rover Series IIA was aan vernieuwing toe, maar met een elektrische upgrade kan-ie er weer even mee vooruit. Zien we binnenkort meer van zulke geüpgraded elektrische versies van oude, klassieke wagens? Als het aan de CEO van Everrati ligt wel: “Met de onthulling van een elektrische versie van de legendarische Land Rover Series IIA, blijven we de missie van Everrati waarmaken; het maken van geavanceerde, capabele, zeer gewilde en duurzame auto’s, elk met de ziel van een icoon.” Benieuwd naar deze parel? Bekijk de elektrische Land Rover Series IIA op de website van Everrati.