Mocht je anno 2021 voor jezelf al hebben besloten om werk te maken van je eigen energietransitie, check dan even de Alibaba website. In de winkel van Jack Ma tref je een bijzondere elektrische auto aan waarmee je jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk gaat verminderen. Sterker nog, niet alleen het milieu vaart er wel bij, ook je portemonnee gaat spontaan glimlachen.

Elektrische auto van Alibaba

Denk je aan een elektrische auto, dan denk je al snel aan een Tesla. Niets ten nadele van de modellen van Elon Musk, maar laten we wel eerlijk wezen, goedkoop is zo’n Tesla niet. Alibaba springt daar slim op in. In de Aziatische webshop vind je bijvoorbeeld de K5M-2500. Het is een akelig kleine elektrische auto met maar liefst acht ramen zodat het geheel nog het meest doet denken aan een ouderwetse onderzeeër, maar dan wel één met wielen.

elektrische auto

Genoeg lichtinval dankzij acht ramen

Als er iets iets wat opvalt aan de K5M-2500, dan is het wel het design of liever gezegd, het ontbreken ervan. De creatieve ontwerpen heeft er in ieder geval alles aan gedaan om op te vallen. Zo zien we direct het springende paard á la Ferrari en is de beperkte ruimte aan de binnenkant ook bijzonder opvallend. Je kan er namelijk met maximaal twee mensen in zitten. Let op: je zit dan niet naast elkaar, maar achter elkaar. Ideaal als je bijvoorbeeld met je schoonmoeder op pad gaat.

elektrische auto

Actieradius van maar liefst 66 kilometer

Wat betreft de technische prestaties van deze elektrische auto mag je verwachten dat dit iets achterblijft bij wat gangbaar is anno 2021. Zo zal je het moeten doen met een topsnelheid van 25 km/u. Dat is op zich nog een hele prestatie gezien het vermogen van 800 Watt. Dat klinkt beperkt, maar de echte beperking zien we pas bij de accu. Dit is een 72V 38Ah Li-Ion accu met een capaciteit van 2,7 kWh. Volgens de fabrikant is dat voldoende voor een actieradius van 52-66 km. Ook dat is niet overdreven veel, maar voor een stadsauto is het goed te doen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Na het aftikken van 1783 euro is de wagen helemaal van jou. Houd er overigens wel rekening mee dat je met deze creatie niet zonder keuring de weg op mag.

elektrische auto