La Casa de Papel seizoen 5 staat voorlopig nog niet op Netflix. De opnames zijn in volle gang. Wel weten we al dat dit seizoen ook meteen het laatste seizoen zal zijn. Alle verhaallijnen zullen dus worden afgerond (of zal er nog ruimte blijven voor een spin-off?) en hoogstwaarschijnlijk gaan we nog een paar bendeleden verliezen. El Professor kan daar wellicht deel van uitmaken.

El Professor gaat volgens theorie dood in seizoen 5 van La Casa de Papel

Vrijwel iedereen die La Casa de Papel kijkt is fan van hem: El Professor. Hij is het mastermind achter de operatie en is de politie altijd een stap voor. Toch staat el Professor ook menige keren voor grote uitdagingen. Zo zagen we in het einde van seizoen 5 van La Casa de Papel dat hij onder schot werd gehouden door Alicia. Een behoorlijk benaderde situatie. Volgens bepaalde theorieën kan het zomaar zijn dat hij het einde van de serie niet zal halen. Het kan namelijk goed zijn dat Alicia hem neerschiet. In dat geval zal hem hetzelfde noodlot wachten als zijn vader, die ook werd doodgeschoten. Maar hoe weten de bedenkers van deze theorie dit zo zeker? Dat heeft te maken met een terugkerende scène.

La Casa de Papel seizoen 5

Scène met Nairobi speelt belangrijke rol in theorie

Kijkers van La Casa de Papel seizoen 5 weten inmiddels dat Nairobi is overleden, evenals een aantal andere bendeleden die in eerdere seizoenen al sneuvelden. In de scène na haar dood was Nairobi te zien in een rode jurk op een picknickkleed. Tijdens deze scène zagen we Moskou, Berlin en Oslo bij haar: bendeleden die óók al waren overleden. Een soortgelijke scène toont echter ook el Professor, Denver en Helsinki bij Nairobi. Volgens theoretici betekent dit dat deze personages en dus ook el Professor zullen sterven in seizoen 5 van La Casa de Papel. Het blijft gissen. Zo zijn er nog veel andere bizarre theorieën over het laatste seizoen, die waarschijnlijk niet allemaal kunnen uitkomen.

El professor

Gebaseerd op de eerste beelden van het laatste seizoen, kunnen we wel al zeggen dat La Casa de Papel seizoen 5 weer veelbelovend wordt. La Casa de Papel heeft momenteel een 8.4 op IMDb, een sterke score die na het laatste seizoen wellicht wel nóg hoger wordt.