Sports

Alles wat je moet weten over eiwitpoeder

eiwitpoeder

Eerder gaven we je meer ins en outs op het gebied van creatine. Waar creatine een spierversterker is, is proteïnepoeder gericht op een extra dosis eiwitten. Eiwitpoeder kun je toevoegen aan smoothies, gewoon mengen met water of ergens anders in verwerken. Ze zorgen ervoor dat je net wat meer eiwitten binnen krijgt. Dit is bijvoorbeeld goed voor je lichaam na sporten, maar ook wanneer je uit je voeding misschien niet genoeg eiwitten haalt. Eiwitpoeder komt in vele vormen voor, maar ze zijn niet allemaal even gezond. Heb jij thuis een pot staan of heb je wel eens nagedacht over de aanschaf hiervan, dan vertellen wij je nu wat je eigenlijk in huis haalt

Waarom eiwitpoeder?

Wanneer je gevarieerd eet en na het sporten extra eiwitten eet of drinkt, dan is eiwitpoeder eigenlijk overbodig. Uit de realiteit blijkt echter dat we niet allemaal even gevarieerd. Mensen die bijvoorbeeld vegetarisch eten, eten vaak veel groentes en hier halen ze niet altijd voldoende eiwitten uit, zeker niet als ze 6 keer per week sporten. Je kunt dan bijvoorbeeld extra noten en zaden toevoegen aan je voeding, maar dit is ook niet altijd de beste oplossing. In dit soort gevallen is eiwitpoeder een aanrader om te gebruiken.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende eiwitpoeders op de markt, dus het is best een grote opgave om het perfecte eiwitpoeder voor jou te vinden. Je kunt ze selecteren op type, smaak, prijs en kwaliteit. Je kunt voor jezelf een beetje bepalen wat voor jou het belangrijkste is. Gebruik je vooral eiwitpoeder voor het sporten? Dan kun je het het beste mixen met water of je gooit het in je dagelijkse smoothie.

Toevoegingen in eiwitpoeders

Welk soort je ook kiest, lees altijd de ingrediëntenlijst heel goed. Er worden heel vaak onnodige kleur, geur, smaak en andere stoffen toegevoegd, die absoluut niet noodzakelijke zijn. Bij 100% natuurlijke varianten weet je dat het goed zit, hier zitten namelijk de minste toevoegingen in. Helaas is dit niet altijd voor iedereen mogelijk qua prijs en beschikbaarheid. Dus kiezen velen voor een andere variant, let er dan extra goed op dat je eiwitpoeder niet is volgepropt met (kunstmatige) suikers en smaakversterkers. En wil toch liever een shake met een smaakje dan is de kans groot dat er wel wat extra stoffen aan toegevoegd zijn. Aanrader: eerder kwam Mars al met eiwitpoeder!

Bron: Freshhh