Mocht je nog steeds op zoek zijn naar dat ene waanzinnige optrekje inclusief zwembad, dan wensen we je succes. Ben je namelijk net iets slimmer dan de gemiddelde woningzoeker, dan bouw je gewoon je eigen zwembad. Dat lijkt een vrij complexe opgave, maar met een beetje goede wil en de juiste inspiratie zet je jouw eigen zwembad zelf in elkaar. Dat is overigens een stuk eenvoudiger dan je denkt.

Eigen zwembad als DHZ-project

Mocht je financieringsaanvraag voor je nieuwe woning weer zijn afgewezen, gooi het dan over een andere boeg. Een tuin met een eigen zwembad klinkt leuk, maar dat kost wel een paar centen. Als je dus wel over een flinke tuin beschikt doe je er verstandig aan om met een paar budgetvriendelijke bouwmaterialen je eigen zwembad in elkaar te zetten.

De basis: een grote container

De slimme doe-het-zelver draait zijn of haar hand natuurlijk niet om voor een indrukwekkend project. Die weet natuurlijk dat je een grote container niet alleen kunt gebruiken voor het opslaan van spullen. Met een slijptol haal je gewoon het bovenste deel van de container af en het restant plaats je in een diepe put in je tuin. Uiteraard vergt het wel wat organisatorisch talent en doorzettingsvermogen, maar als je een beetje lef hebt kun je op die manier je tuin voorzien van een zwembad waar je buurman jaloers op is.

container

Grote kuil graven voor het zwembad

Mocht je na het zien van de foto’s al voldoende inspiratie hebben opgedaan, maak dan wel even zelf een stappenplan. Zo’n bouwpakket is namelijk niet bij de gemiddelde bouwmarkt te koop en dus zul je zelf aan de slag moeten gaan. Dat betekent dus niet alleen het regelen van het vervoer voor de container, maar ook het graven van de kuil waar het zwembad moet komen. Kortom, ga op zoek naar een specialist die dit klusje voor je uit kan voeren. Ook voor het op de juiste plek zetten van de afgeslepen container zul je iemand moeten regelen. De kans is immers groot dat je zo’n container niet in je eentje op de juiste plek krijgt. Is dat gebeurt, dan is het vaak een kwestie van het geheel naar wens afwerken.

zwembad container

Wil je het nog spectaculairder aanpakken? Dan kun je naast een zwembad ook nog een vet tuinhuis bouwen van een zeecontainer.