De zomer komt eraan en het belooft een pittige te worden. Iedereen wil tijdens deze absurd hoge temperaturen natuurlijk het liefst verkoeling zoeken in het water. Een klein babybadje is niet meer genoeg, daarom hebben we een nieuw klusproject voor je. We leggen stap voor stap uit hoe je een eigen zwembad in te tuin kunt bouwen voor nog geen 250 euro.

Een eigen zwembad bouwen van pallets

We hebben het hier niet over een klein, simpel badje, maar over een lekker diep zwembad waar je met meerdere mensen tegelijk in kunt. Bovendien kun je ‘m het hele jaar laten staan en ’s winter bijvoorbeeld gebruiken als tafel. Hieronder vind je de stappen om je eigen zwembad te bouwen voor een prikkie.

1. Zet de vorm uit in pallets

Een vierkant, rond of ovaal zwembad bouwen, het kan allemaal. De eerste stap is om een aantal pallets precies in de vorm van je eigen gewenste zwembad neer te zetten.

eigen zwembad bouwen

2. Markeer het gebied en graaf het een beetje uit

Wanneer alle pallets op de juiste plek staan, moet je de vorm markeren en uitgraven. Hier komt de fundering van je eigen zwembad in te liggen. Je kunt de grond gelijk maken met zand of cement.

3. Bind alle pallets stevig aan elkaar vast

Om de zijkanten van je zwembad in stand te houden, moet je de pallets aan elkaar vastbinden. Dit kun je doen met een aantal stevige touwen of kabels die langs de hele buitenkant kunnen om de boel bij elkaar te trekken.

eigen zwembad bouwen

4. Leg een zeil neer

Zonder een goed zeil blijft het water niet in het zwembad. Koop bijvoorbeeld een 250 UV super tarp zeil voor het beste resultaat.

5. Creƫer randen met houten planken

Om je eigen zwembad te bouwen heb je aardig wat hout nodig. Pak wat oude planken erbij (of koop nieuwe) en leg ze over de gehele buitenkant heen. Vanaf nu krijgt je eigen zwembad al echt vorm. Tip: schuur de planken eerst zodat de zwemmers geen last krijgen van splinters.

eigen zwembad bouwen

6. Vul het zwembad met water

Zonder water natuurlijk geen zwembad. Wanneer alle pallets stevig vast zijn gebonden en het zeil goed verdeeld is, kun je beginnen met het vullen van je zwembad. Let er op dat er meer druk op de zijkanten komt te staan naarmate er meer water in het zwembad zit. Check dus af en toe of de banden of touwen het nog wel houden en trek ze zo nu en dan aan.

een eigen zwembad bouwen

7. Maak de buitenkant af met hout

Het oog wil ook wat. De laatste stap is om de buitenkant af te maken met houten planken zodat je eigen zwembad er mooi uitziet.