Gaat er iets boven de voldoening van iets bouwen met je eigen twee handen? Simpelweg blijft dit de meest praktische manier om te zien waar jij je al die tijd voor ingespannen hebt. Gebaseerd op dit gegeven hebben de mannen bij Everywhere Travel Co. een heerlijk “cabin-in-a-box” concept het leven in geroepen. Met de DIY AYFRAYM-cabine verschaf jij je de mogelijkheid om precies datgene te doen wat je misschien altijd al gewild hebt: een eigen huis bouwen.

Everywhere-Travel-Co.-AYFRAYM-A-Frame-Cabin-2 Eigen huis bouwen Everywhere Travel Co. Everywhere-Travel-Co.-AYFRAYM-A-Frame-Cabin-3

Eigen huis bouwen

Om het je makkelijk te maken biedt het bedrijf je een 8-persoons AYFRAYM-hut aan. Dit is een moderne compacte woning van 147 vierkante meter met een ontwerp dat is geïnspireerd op Amerikaanse vakantiehuizen uit de jaren ’60. Het beschikt over drie ruime cederhouten terrassen, gewelfde plafonds met moderne houten balken en grote ramen. Eenmaal binnen beschik je over drie slaapkamers (waaronder een stapelbed kamer met vier stapelbedden), drie badkamers, een keuken en een woonkamer. Om te genieten van een echte sterrenhemel heeft het bovenste hok van de cabine de mogelijkheid om het dak te openen.

Het “cabin-in-a-box” concept van Everywhere Travel Co. vereenvoudigt het bouwproces. Je moet het zien als een flink bouwpakket waarin alles zit dat je nodig hebt om een schitterende hut te bouwen. Vervolgens heb je drie opties om het uit te voeren: het bedrijf inhuren voor de bouw, een andere aannemer inhuren of gewoon doe-het-zelven. Kies jij er dan toch voor om het zelf te doen? Check dan ook meteen of je over de juiste HR ketel beschikt. Je wilt immers wel een functionerend huis!

Kosten

Al met al is het dus een flinke IKEA 2.0, waarmee je aan de haal kunt voor 1.700 euro ($1.950). Zet ‘m op architect! Uitbesteden, op de website staat geschreven dat men in de VS aankijkt tegen bedragen die oplopen van $ 252k tot $ 277k. Dit omvat vergunningen, basiswerk voor bouwplaats, de basis en de rest van de build van begin tot eind en de laatste doorloop. Bij dit soort bedragen wordt er ook nog rekening gehouden met de afwerking en een aangepast design. Momenteel wordt hiervoor gekeken naar buitenlandse partnerships. Hoe dan ook, zet ‘m op architect!